Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragický víkend Čechov v Rakúsku: Bratov ratovali záchranári, žena (†45) neprežila desivý pád

Dachstein Zobraziť galériu (3)
Dachstein (Zdroj: pixabay.com / Julius_Silver)

SALZBURG - Rakúska horská služba v sobotu zachraňovala dvoch mladíkov z Čiech, ktorí sa vydali len v ľahkom oblečení na túru na horu Hochkönig v spolkovej krajine Salzbursko. Na svojich internetových stránkach o tom včera informoval denník Salzburger Nachrichten. Horšie však dopadla žena, ktorá zahynula po páde na úbočí Dachsteinu.

VIDEO Sporo odeté ženy tancovali pred mešitou: V dovolenkovom raji zavarili všetkým turistom

V rakúskych horách v nedeľu zahynula štyridsaťpäťročná Češka. Žena sa zrútila do hĺbky približne 250 metrov, informovala dnes agentúra APA. K nešťastiu došlo na južnom úbočí Dachsteinu vo výške 2350 metrov nad morom zhruba hodinu pred poludním.

Žena patrila do skupiny, ktorá bola na ceste k sedlu Hunerscharte. Skupina okamžite po páde ženy zavolala pomoc, lekár zo záchranného vrtuľníka však mohol iba konštatovať smrť, píše rakúsky denník Heute na svojich internetových stránkach.

Portál idnes.cz informoval, že podľa polície skupinka turistov stúpala po cestách, ktoré boli stále pokryté snehom. Žena, ktorá išla ako tretia v poradí, sa na namrznutom povrchu tragicky pošmykla a zrútila sa dolu. Bezpečnostné zábradlie bolo pod snehom, preto istenie nebolo možné.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: TASR)

Stratení bratia

Devätnásťroční bratia vystúpali do výšky 2300 metrov nad morom a dole sa rozhodli vracať iným značeným chodníkom. Avšak čoskoro narazili na snežné pole, ktoré sa snažili obísť, pretože na sebe mali len ľahké trekkingové topánky.

Blúdili v strmom skalnatom teréne a do údolia sa im zísť nepodarilo. O tom, že sa nevrátili, informovali večer horskú službu ich rodičia.

Záchranári ich spoločne s policajným vrtuľníkom vypátrali vo výške asi 2200 metrov a už za súmraku sa s nimi zlanili a odviedli ich k horskej chate. Mladíci boli vyčerpaní, žiadne zranenia neutrpeli.

Viac o téme: Záchranná službaTuristikaSalzburgČesiHochkönig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu