Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Extrémne počasie v nemeckej spolkovej krajine: Voda ochromila dopravu, prerušili dodávku elektriny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

AACHEN - Nemeckú spolkovú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko zasiahlo v utorok popoludní extrémne nepriaznivé počasie. Intenzívne zrážky pocítili nielen v Porúrí, napríklad v Duisburgu, ale aj vo Wuppertale alebo v okolí Aachenu.

Strešná konštrukcia čerpacej stanice spoločnosti Aral vo Wuppertale nevydržala nápor más vody a zrútila sa podobne ako strecha univerzity. Nemecké železnice (DB) dočasne pozastavili dopravu v okolí Wuppertalu, vlakové súpravy zostávajú až do odvolania na staniciach, uviedol hovorca firmy v Düsseldorfe. Dôvodom sú sčasti podmyté trate, takže sa už pracuje na spustení náhradnej formy dopravy.

Extrémne počasie v nemeckej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

Pod vodou sa ocitli mnohé pivničné priestory, ale aj nákupné centrum City Arkaden vo Wuppertale, vyplýva z informácií internetového vydania denníka Bild. Voda na cestných komunikáciách zavinila vo Wuppertale a v okolí množstvo dopravných nehôd. Je preto logické, že polícia vyzvala tamojších občanov, aby podľa možností neopúšťali svoje príbytky.

Situácia na železničných tratiach v iných častiach Severného Porýnia-Vestfálska síce nie je taká dramatická, ale meškania v dôsledku rozmarov prírody hlásia aj z okolia Duisburgu, Oberhausenu, Gelsenkirchenu, či Aachenu.

Práve v centre Aachenu došlo popoludní k prerušeniu zásobovania elektrickým prúdom, predtým podľa informácií Západonemeckého rozhlasu (WDR) zaznamenali medzi Aachenom a Bad Münstereifelom viac ako 11.500 bleskov v priebehu jedinej hodiny. V Solingene si prietrž mračien vynútila prerušenie pietnej slávnosti na mieste podpaľačského útoku pravicových extrémistov na dom prisťahovalcov tureckého pôvodu spred 25 rokov, na ktorú prišlo 300 hostí.

Viac o téme: PočasieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu