Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Celoštátna razia v Nemecku: Dôvodom sú rozsiahle podvody pri pokri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DRÁŽĎANY - Pre podozrenie z rozsiahlych podvodov pri pokeri koná už od októbra 2017 prokuratúra v Drážďanoch v nemeckej spolkovej krajine Sasko.

Práve tamojší Krajinský kriminálny úrad (LKA) stál za utorkovou raziou na celom území spolkovej republiky za účasti troch stoviek policajtov, pri ktorej došlo k zadržaniu najmenej šiestich dôvodne podozrivých a domovým prehliadkam v 23 bytových jednotkách a ďalších objektoch, a to nielen v Sasku, ale aj v Bádensku-Württembersku, Berlíne, Brandenbursku, Hamburgu a Porýní-Falcku. V rámci nich zaistili muži zákona viaceré dôkazy vrátane manipulovaného zariadenia, nosičov údajov, omamných látok, ako aj strelnej zbrane.

Ako informovalo internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na hovorcu saského LKA, v kauze je momentálne 15 obvinených, viacerí podozriví sú členmi rockerského klubu Hells Angels z Berlína. Dôvodne podozriví mali podľa vyšetrovateľov najmenej od apríla 2014 organizovať súťaže v pokeri, na ktoré pozývali predovšetkým platbyschopné, sčasti prominentné osobnosti známe širokej verejnosti.

Prostredníctvom manipulovaného technického zariadenia potom podvádzali, pričom sa neskôr medzi jednotlivcov delený celkový zisk zoskupenia pohyboval v štvor- až päťmiestnych sumách eur denne. Dokopy išlo o najmenej 660.000 eur, čo však nemusí byť definitívny strop, pretože vyšetrovanie kauzy pokračuje. Zadržanú šesticu by ešte v utorok mali predviesť pred sudcov, ktorí rozhodnú o prípadnom uvalení vyšetrovacej väzby.

Viac o téme: PodvodPokerNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu