Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na internete sa rozohnil: Bývalého lídra nemeckej AfD usvedčili z podnecovania nenávisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ROSTOCK - Bývalého regionálneho lídra pravicovo-populistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Holgera Arppeho usvedčili z podnecovania k nenávisti k moslimom, ktorého sa mal dopustiť príspevkami zverejnenými na internete.

Súd v meste Rostock uložil v pondelok Arppemu za zmienené výroky zaplatenie pokuty vo výške 9000 eur, informovala v pondelok s odvolaním sa na nemecké média agentúra AP.  Politik mal na webe napísať, že Británia by sa mala premeniť na akýsi "karanténny ostrov" pre moslimov žijúcich v Európe. On sám poprel, že by takýto výrok zverejnil. 

Podľa pondelňajšieho rozhodnutia súdu zverejňoval Arppe v roku 2010 pod pseudonymom na internete obdobné príspevky. Súd v Rostocku dal takýmto verdiktom za pravdu súdu nižšej inštancie a zamietol politikovo odvolanie. 

Arppe je členom regionálneho parlamentu v nemeckej spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko. V minulosti bol tiež členom AfD, zo strany však vlani odišiel, aby podľa vlastných slov zabránil jej poškodeniu pre iné výroky obhajujúce násilie, ktorých sa mal dopustiť v súkromnej internetovej komunikácii a ktoré prenikli na verejnosť. 

Viac o téme: Súd NemeckoAfDRostockHolger Arppe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu