Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľký zásah polície v Berlíne: Rozbitie vietnamsko-nemeckého gangu sobášnych podvodníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Nemecká polícia vykonala v utorok ráno v metropole Berlín a jej okolí rozsiahle razie zamerané na vietnamsko-nemecký gang, ktorého členovia dohadovali vietnamským migrantom fingované manželstvá. Informovala o tom agentúra DPA.

 "Zatkli sme troch hlavných podozrivých," uviedol hovorca miestnej polície. Ide o dvoch Vietnamcov vo veku 35 a 57 rokov a jednu 26-ročnú Nemku. Do zásahov sa zapojilo okolo 200 príslušníkov polície. Prehľadali zhruba 20 bytov na východe Berlína a v neďalekých mestách Ahrensfelde a Panketal v spolkovej krajine Brandenbursko. 

Príslušníci nemecko-vietnamského gangu, pozostávajúceho z desiatich hlavných členov, sú obvinení z toho, že dohovárali fingované manželstvá medzi vietnamskými a nemeckými občanmi. Takto vytvorené dvojice sa podľa policajného hovorcu zosobášili v Dánsku a po návrate do Nemecka sa rozišli. 

Za sobáš v Dánsku a právo žiť v susednom Nemecku, ktoré je členským štátom EÚ, zaplatili Vietnamci päťmiestne sumy. Nemecká polícia uviedla, že má dôkazy o dovedna desiatich úspešných zinscenovaných manželstvách a piatich falošných listoch otcovstva. 

Viac o téme: GangPolícia NemeckoBerlínSobášny podvodníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu