Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Babišov konflikt na autogramiáde: VIDEO Vulgarizmus namiesto podpisu, nas*at jako

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: Foto: TASR/AP)

PRAHA - Na štvrtkovú autogramiádu v Brne nebude český premiér Andrej Babiš spomínať v dobrom. Mal totiž vulgárne odbyť dievčinu, ktorá si prišla nechať podpísať knihu Jaroslava Kmentu „Boss Babiš".

Dobrovoľníčka Šárka Václavíková prišla spoločne s kamarátkou, ktorá konverzáciu nakrútila na telefón a následne zverejnila na sociálnej sieti Twitter. „Myslela som si, že sa podpíše, prečo nie,“ povedala Václavíková pre portál Novinky.cz.

Na zázname vidieť Babiša sediaceho za stolom, ako podpisuje svoju knihu. Po tom, čo ho o podpis na knihu Kmentu požiada Václavíková, to odmietol „Vyžraný Kmenta, ktorý bral 80-tisíc vo Fronte a nič nerobil," komentoval Babiš bývalého zamestnanca MF Dnes, ktorý tam pracoval do roku 2013. Kniha Boss Babiš je k nemu kritická.

Vulgarizmus namiesto podpisu

Václavíková dodala, že niečo predsa robil, pretože napísal takúto knihu. „Napísal ju tiež o pánovi Mrázkovi. Pána Mrázka poznáte," hovorí dievča. Na to už Babiš hlasom tichším ako obvykle odpovedá vetu, ktorá sa stala terčom kontroverzie.

Podľa Václavíkovej politik povedal „Nasrat jako", a hoci to dobre nepočuť, dievča si za svojim stojí a dodáva, že sa to dá zistiť aj odčítaním z pier.

Nič také som nepovedal, bráni sa Babiš

Predseda českej vlády ale tvrdí, že žiaden vulgarizmus nepadol. Ako sa vyjadril pre Novinky.cz, išlo vraj o provokáciu s knihou, ktorú napísal bývalý zamestnanec jeho novín. Kmenta v nej podľa Babišových slov píše lži a nepodložené špekulácie s cieľom systematicky ho poškodiť, a preto knihu nepodpísal.

„Ten vulgarizmus je klamstvo, pretože som povedal 'sorry jako, nepodpíšem'. Hovorím vám, že to nie je pravda a že som nič také nepovedal. Na tom videu taký vulgarizmus nie je," povedal Babiš a dodal, že Václavíková je provokatérka a klamárka.

Viac o téme: Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu