Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Aj Španielsko potrápilo kruté počasie: Intenzívne sneženie najviac skomplikovalo dopravu

Počasie v Španielsku Zobraziť galériu (2)
Počasie v Španielsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Alvaro Barrientos)

MADRID - Intenzívne sneženie komplikovalo v pondelok dopravu v Španielsku. Na medzinárodných letiskách v Madride i v Barcelone zaznamenali omeškanie viacerých letov. V hlavnom meste krajiny však dočasne museli uzavrieť i dve štartovacie dráhy, čo viedlo k zrušeniu najmenej 25 letov.

Rozmary počasia ovplyvnili však v pondelok negatívne v Španielsku aj plynulosť železničnej a autobusovej dopravy, v oboch sektoroch zaznamenali meškanie pravidelných spojov, informovala v pondelok agentúra MTI.

Počasie v Španielsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alvaro Barrientos)

Podľa oficiálnych údajov bolo v skorých popoludňajších hodinách dočasne uzavretých v Španielsku 56 cestných komunikácií, ďalších 122 bolo prejazdných iba s povinným využitím snehových reťazí a na 387 iných cestách sneženie sťažovalo dopravu. Na viacerých z nich došlo k obmedzeniam maximálnej rýchlosti, i tak sa však v niektorých lokalitách tvorili kolóny. Nielen na frekventovanej diaľnici M40, ale aj ďalších autostrádach platí dočasne červená pre kamiónovú dopravu.

V Astúrsku na severe Španielska si snehová nádielka vynútila dokonca prerušenie vyučovania v 38 percentách školských zariadení a to isté platí aj o 108 školách v autonómnom spoločenstve Kastílie - La Mancha v centrálnej časti Španielska, respektíve o zhruba 4000 školákoch v susednom regióne Kastília a León, ktorí mali neplánované voľno. Prognóza španielskych meteorológov, ktorí vydali varovanie pred snehovými zrážkami pre 32 z 50 provincií krajiny, možno rátať so snežením v krajine aj v nasledujúcich dvoch dňoch.

Viac o téme: PočasieSnehová kalamitaBarcelonaMadrid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu