Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prípad najslávnejšej vrahyne posledných rokov opäť ožil! Smrť pre modelku Kukučovú

Mária Kukučová, jej zavraždený exmilenec a jeho sestra Zobraziť galériu (11)
Mária Kukučová, jej zavraždený exmilenec a jeho sestra (Zdroj: youtube, channel 5)

LONDÝN - Slovenská modelka Mária Kukučová (28) sa dostala do pozornosti zahraničných aj domácich médií po tom, čo v apríli 2014 pripravila o život svojho expriateľa a bohatého podnikateľa Andrewa Busha v jeho španielskej vile v Costa del Sol. O záujem však nemá núdzu ani teraz, keď sedí vo väzení. Stala sa hlavnou hrdinkou v novej epizóde dokumentárneho seriálu britskej televíznej stanice Channel 5 s názvom Murder in Paradise (Vražda v raji). Sestra zavraždeného britského milionára v nej uviedla, že Kukučová by si za svoj zločin zaslúžila trest smrti.

Dcéra britského milionára, ktorého zavraždila Slovenka Kukučová: Jedna vec mi trhá srdce

Po dvoch rokoch čakania na súd Kukučovú v máji 2016 uznali vinnou z vraždy a odsúdili ju na 15 rokov väzenia. Neskôr bol trest znížený na 13 rokov. Telo britského boháča muselo zostať v Španielsku ako dôkaz a je pochované na cintoríne s provizórnym náhrobným kameňom. Bushova sestra Rachel pre televízny dokument prehovorila o hneve, ktorý rodina pociťuje aj štyri roky po jeho smrti.

Mária Kukučová
Zobraziť galériu (11)
Mária Kukučová  (Zdroj: Channel 5, FB)

"(Kukučová) si nezaslúži žiť," povedala Rachel Bushová s tým, že tou správnou spravodlivosťou by mal byť trest smrti. Ak vezmete život, potom vezmú život vám, tak, ako je to napríklad v USA.

Rachel Bushová
Zobraziť galériu (11)
Rachel Bushová  (Zdroj: channel 5)

Psychologička Emma Kennyová, ktorá sa taktiež objavila v epizóde, uviedla, že povaha vraždy Andrewa Busha naznačuje, že zločin bol vopred premyslený a vykonaný ako pomsta za odmietnutie. Kukučová sa cítila byť nahradená inou ženou.

Rachel s bratom
Zobraziť galériu (11)
Rachel s bratom  (Zdroj: youtube, channel 5)

Kennyová dodala, že vrahyňa sa potom skôr zaujímala o vlastné prežitie, než o pokánie za svoj zločin. "Nie je smutná, pretože zavraždila svojho bývalého milenca, je smutná, pretože sa z toho nedostala bez trestu," vysvetlila psychologička.

Psychologička Emma Kennyová
Zobraziť galériu (11)
Psychologička Emma Kennyová  (Zdroj: channel 5)

Bristolský klenotník Andrew Bush rozhodne netrpel finančným nedostatkom. Býval so svojou 19-ročnou dcérou Ellie v dome s hodnotou 320 000 eur v Chepstowe vo Walese a patrila mu aj vila v Španielsku, kde bol zavraždený. Okrem toho vlastnil flotilu drahých áut, vrátane červeného kabrioletu Ferrari, sivého Lamborghini či špičkovo vybaveného Hummeru.

Prípad najslávnejšej vrahyne posledných
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: FB)

Kukučová mala 22 rokov, keď sa stretla s milionárom v roku 2012 a on jej dal prácu v jednom zo svojich obchodov s klenotmi v Bristole. Ich vzťah však čoskoro poznačila žiarlivosť Slovenky, ktorá mu kontrolovala mobilný telefón a robila scény.

Rachel Bushová označila Kukučovú za zlatokopku. "Všetko, čo ju zaujímalo, boli peniaze. Správala sa ako malé rozmaznané decko, bolo to trápne," spomína sestra zavraždeného.

Slovenku vymenil za Rusku
Zobraziť galériu (11)
Slovenku vymenil za Rusku  (Zdroj: the times)

Podnikateľ ukončil vzťah so Slovenkou v októbri 2013 a od decembra začal randiť s ruskou študentkou Mariou Korotaevovou. Kukučová mala problém sa s tým zmieriť a bombardovala svojho expriateľa správami, fotografiami a videami. "Bola emočne nestabilná a nebezpečne pomstychtivá," dodala Rachel.

Kukučová na súde
Zobraziť galériu (11)
Kukučová na súde  (Zdroj: Profimedia)

Rozpory medzi bývalými milencami vyvrcholili 5. apríla 2014, kedy prišiel Bush aj s novou priateľkou do svojej vily, kde našiel Kukučovú. Korotaevovej povedal, aby počkala vonku, kým si s Máriou pohovorí vo vnútri. Potom svojej priateľke nakázal, aby zavolala políciu. Tá však už prišla neskoro, Kukučová do neho vypálila tri rany.

Vila v Španielsku
Zobraziť galériu (11)
Vila v Španielsku  (Zdroj: FB)

Na pojednávaní v roku 2016 sa snažila Kukučová z obvinenia vyvliecť a tvrdila, že to ona je obeťou a konala v sebaobrane. Súd ju však uznal vinnou z vraždy. "Je smutná, pretože jej život bude ovplyvnený jej činmi a to pre ňu je strašné. Nejde u nej o sympatiu, empatiu ani súcit, cíti strach, smútok a sebaľútosť kvôli sebe," zhrnula Kukučovej profil psychologička Kennyová.

Viac o téme: VraždaAndrew BushMária KukučováCosta Del Sol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu