Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predčasné voľby prezidenta Venezuely nebudú slobodné a spravodlivé, tvrdí veľvyslankyňa OSN

Nikki Haley
Nikki Haley (Zdroj: SITA/AP Photo/Bebeto Matthews)

NEW YORK - Predčasné prezidentské voľby vo Venezuele, o ktorých konaní v utorok rozhodlo ústavodarné zhromaždenie, nebudú ani "slobodné ani spravodlivé". Vyhlásila to vo štvrtok veľvyslankyňa Spojených štátov pri OSN Nikki Haleyová.

Prezident Nicolás Maduro a provládne ústavodarné zhromaždenie podľa Haleyovej vyhlásenia "ukazujú svetu, že nikdy nemali v úmysle dovoliť, aby bol hlas Venezuelčanov vypočutý". "Spojené štáty nebudú nečinne postávať, keď sú Venezuelčania naďalej prenasledovaní Madurovým režimom," povedala americká veľvyslankyňa bez ďalších podrobností a vyzvala na slobodné a transparentné voľby.

Venezuelské ústavodarné zhromaždenie v utorok rozhodlo, že nachádzajúce prezidentské voľby v tejto krajine sa uskutočnia najneskôr 30. apríla, a síce niekoľko mesiacov pred ich riadnym termínom. Súčasný prezident Maduro v stredu potvrdil, že sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Vyhlásenie o predčasných prezidentských voľbách vo Venezuele sa stretlo s odmietnutím medzinárodného spoločenstva.

Viac o téme: Prezidentské voľbyVenezuelaNikki HaleyOSn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu