Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šok v ostro sledovanom prípade: Pátral po najhľadanejšom dievčatku, teraz ho našli mŕtveho

Maddie McCannová zmizla v roku 2007 z hotelovej izby v Portugalsku. Zobraziť galériu (3)
Maddie McCannová zmizla v roku 2007 z hotelovej izby v Portugalsku. (Zdroj: Facebook)

SURREY - Kevin Halligen (†56), súkromný detektív, ktorý v roku 2008 pátral po stratenom dievčatku Maddie, je mŕtvy. V jeho dome, v ktorom našli telo 56-ročného Kevina, to údajne vyzeralo ako po masakre. Steny aj podlaha mali byť celé od krvi.

Kevina našli v dome, v ktorom býval aj so svojou priateľkou. Zatiaľ neexistuje žiadny náznak, že by bola v jeho smrti zapletená.

Podľa portálu Dailymail.com však mali byť steny v dome a rovnako aj podlaha celé od krvi. "Privolali nás na adresu, kde sa malo nachádzať mŕtve telo muža. Polícia oznámenie preverila a potvrdila. Prípad je v štádiu vyšetrovania," povedal pre portál hovorca polície v Surrey.

Detektíva Kevina Halligena, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Detektíva Kevina Halligena, ktorý vyšetroval aj zmiznutie Maddie, našli mŕtveho.

Detektív vraj nebol obľúbený ani medzi susedmi. Halligen sám seba označoval za špióna v štýle Jamesa Bonda. Podľa jeho známych holdoval alkoholu a susedia sa mali často sťažovať na rušenie nočného pokoja. Jeho známi si myslia, že alkohol bola aj príčina Kevinovej smrti.

"Klamstvá a alkohol ho konečne dostihli," napísal na sociálnu sieť jeho spolupracovník Tim Craig-Harvey.

Keď však v roku 2008 začal hľadat nezvestnú Maddie McCannovú, ktorá zmizla rok predtým z hotelovej izby v Portugalsku, jej rodičia boli nadšení. Zdal sa im, že pracuje inak ako doterajší vyšetrovatelia.

Podozrenie z podvodu

Aj napriek tomu, že rodičom sľúbil spoluprácu s FBI aj CIA, dokonca chcel využiť svoje zdroje z portugalského podsvetia, nič také sa nestalo. Nešťastní rodičia malej Maddie pritom Halligenovi zaplatili až 300-tisíc libier z fondu na hľadanie svojej dcéry.

Potom s ním však ukončila spoluprácu. O rok neskôr čelil súkromný detektív podozreniu z podvodu a vydali ho do USA. Neskôr bol prepustený a deportovaný naspäť do Anglicka.

Šok v ostro sledovanom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Maddie zmizla v roku 2007 počas rodinnej dovolenky v portugalskom letovisku. Polícia najprv podozrievala jej rodičov, potom však obvinenie stiahla. Prípad sa doteraz nepodarilo objasniť.

Viac o téme: SmrťDetektívMaddie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu