Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Nemecku zadržali afganského utečenca (15), ktorý zrejme dobodal bývalú priateľku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KANDEL - Pätnásťročného afganského utečenca obvinili z vraždy po tom, ako údajne dobodal na smrť svoju expriateľku v drogérii na juhozápade Nemecka. Informovala o tom vo štvrtok prokuratúra.

Tínedžer, ktorý prišiel do Nemecka vlani v apríli ako osamotený utečenec, je teraz v policajnej väzbe. Prokuratúra uviedla, že tínedžer stretol 15-ročné dievča náhodou v stredu v drogérii v meste Kandel po tom, ako sa s ním rozišla začiatkom mesiaca. Tínedžer údajne vytiahol kuchynský nôž a zaútočil s ním na ňu. Podľa prokuratúry sa zdá, že tínedžerov čin bol výsledkom drámy ich vzájomného vzťahu, ale vyšetrovanie okolností smrti dievčaťa pokračuje.

Podľa informácií polície podozrivý pricestoval do Nemecka v apríli 2016 a so svojou obeťou mal niekoľkomesačný vzťah. Nemka sa s ním však začiatkom tohto mesiaca rozišla. Rodičia dievčaťa podali ešte v polovici decembra sťažnosť na chlapca, keďže sa jej po rozchode vyhrážal, uviedol na tlačovej konferencii zástupca šéfa polície Eberhard Weber. Chlapec však opakovane ignoroval predvolania na policajnú stanicu. V deň vraždy mu mali doručiť predvolanie osobne, dodáva agentúra DPA.

 

Viac o téme: DobodanieNemeckoAfganský utečenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu