Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia v nemeckom mestečku: 15-ročný školák pobodal spolužiaka, mal v pláne viac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

DORTMUND - O neuveriteľnom motíve vraždy školáka v nemeckom Lünene vypovedal v utorok podľa večernej informácie tamojších vyšetrovateľov zadržaný, z činu dôvodne podozrivý 15-ročný Alex M. Podľa vlastných slov ho opakované provokačné pohľady 14-ročného Leona H. na jeho matku podráždili natoľko, že ho bodol nožom do krku.

Informáciu priniesli internetové vydania denníkov Rheinische Post a Bild s odvolaním sa na políciu a prokuratúru v Dortmunde. Súdna pitva potvrdila, že príčinou úmrtia, ktorému sa nepodarilo zabrániť ani pokusmi o oživenie obete útoku, bolo smrteľné násilie. Vražednú zbraň zaistili na mieste činu, tínedžera-útočníka na úteku zadržali v krátkom čase bez toho, aby kládol odpor.

Už v stredu predvedú 15-ročného Alexa M., ktorý bol sociálnym úradom známy už skôr ako agresívny a nepoučiteľný a ktorý z tohto dôvodu istý čas navštevoval iné školské zariadenie, pred sudcu, ktorý rozhodne zrejme o uvalení väzby na chlapca s dvojakým nemecko-kazašským občianstvom.

Mladík sa s matkou mal pred návratom do pôvodného vzdelávacieho zariadenia stretnúť v škole so sociálnou pracovníčkou. Krátko predtým došlo k útoku, ktorý sa udial pred očami jeho matky. Rodičia a ďalší blízki obete sú v starostlivosti intervenčného tímu psychológov. Špekulácie na sociálnych sieťach, odvolávajúce sa na očitých svedkov, v zmysle ktorých sa mal terčom útoku stať jeden z pedagógov školy, a nie spomínaný školák, ktorý vraj skočil medzi útočníka a pedagóga a utrpel pri tom smrteľné zranenia, sa teda zrejme nepotvrdili.

Starosta Lünenu, mesta s takmer 90.000 obyvateľmi, Jürgen Kleine-Fauns avizoval na stredu na pravé poludnie minútu ticha na všetkých miestnych školách, ako aj radnici. Niet síce slov, ktorými by sa dalo utešiť pozostalých, avšak ukážeme, že v Lünene sme v podobných situáciách jednotní, vyhlásil. Vyučovanie na inkriminovanej škole by v stredu malo riadne pokračovať. Za pomoci triednych učiteľov by žiaci mali spracovať šokujúci zážitok z utorka.

Viac o téme: VraždaLünen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu