Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Doživotne odsúdený väzeň si zavaril: Smrteľné vyhrážky spoza mreží, je za tým žena

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUKUREŠŤ - Doživotný trest väzenia si odpykávajúci rumunský väzeň čelí od dnešného dňa žalobe tamojšej protiteroristickej prokuratúry DIICOT, keďže sa opakovane vyhrážal zamestnancom zastupiteľského úradu istej členskej krajiny Európskej únie fyzickou likvidáciou.

Je síce otázne, ako by Marian Enache hrozby mohol naplniť v praxi spoza mreží väznice v meste Tulcea, avšak aj to, ako mu môžu ďalej sprísniť už aj tak doživotný trest odňatia slobody, ktorý medzičasom 40-ročnému mužovi vymerali ešte ako mladíkovi za dve dokonané brutálne vraždy a jeden pokus o hrdelný zločin.

Obžalovaný využil jednu zo sociálnych sietí, aby sa zoznámil so životnou láskou. Keď však vysvitlo, že žena, žijúca v zahraničí, neopätuje jeho city, pokúsil sa dosiahnuť jej vyhostenie z nemenovanej krajiny. Najskôr vlani v decembri adresoval zastupiteľskému úradu predmetnej krajiny list, potom sa neskôr s ním opakovane spojil telefonicky a vyhrážal sa pri tom zastrelením zamestnancov, ak jeho niekdajšiu lásku nevyhlásia za nežiaducu osobu v krajine. Zdá sa, že to myslel napriek pobytu vo väzenskom zariadení vážne.

Viac o téme: VäzeňRumunskoDIICOT
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu