Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

TRAGÉDIA Dráma na pláži v USA: Najhoršia obava, Slovákov stiahla vlna, oceán vyplavil telo

Silný prúd nedovolil Zuzane dostať sa na breh. Zobraziť galériu (5)
Silný prúd nedovolil Zuzane dostať sa na breh. (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

POINT PLEASANT BEACH - Rozbúrené vlny Atlantického oceána na pláži Point Pleasant Beach v americkom štáte New Jersey sa pravdepodobne stali osudnými pre mladú študentku Zuzanu (24) zo Slovenska, ktorá počas prázdnin pracovala na neďalekej promenáde. Pokým jej kamarátovi Tomášovi (23) sa podarilo z vody dostať, po mladom dievčati vyhlásili pátranie. Telo zodpovedajúce popisu nezvestnej sa našlo po polnoci miestneho času.

Dojímavá spoveď otca dobodanej Lenky z Egypta: Jej fatálny omyl tesne pred útokom

Zuzana a Tomáš sa vybrali zaplávať si do oceána v nedeľu okolo pol tretej ráno, hoci fúkal silný vietor, informoval portál app.com. Pokým mladík bol schopný dostať sa späť na breh, dievča toľko šťastia nemalo. Tomáš preto okamžite zalarmoval zamestnanca na promenáde a ten kontaktoval políciu.

Tomáš
Zobraziť galériu (5)
Tomáš  (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

Po nezvestnej študentke začali pátrať dôstojníci z policajného oddelenia v Point Pleasant Beach, personál americkej pobrežnej stráže, záchranári, požiarnici aj potápačské tímy. Pri hľadaní boli nasadené lode, vrtuľníky a pozemné posádky. Bohužiaľ, Zuzanu sa im nepodarilo nájsť.

Zuzana
Zobraziť galériu (5)
Zuzana  (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

TRAGÉDIA Dráma na pláži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

Pátranie bolo prerušené o pol jedenástej v noci. "V tomto mimoriadne ťažkom období vyjadrujeme našu najhlbšiu sústrasť rodine a blízkym," povedal kapitán Scott Anderson, veliteľ sekcie pobrežnej stráže z Delaware Bay. "Pozastavenie pátrania je vždy ťažké rozhodnutie a neprijímame ho ľahko," dodal podľa portálu lavallette-seaside.shorebeat.com.

V oblasti sa krátko po polnoci objavilo telo, uviedol starosta Point Pleasant Beach Stephen Reid. Miestna polícia sa snaží spojiť s rodinou a pracuje na tom, aby potvrdila, že ide o Zuzanu.

Americká Národná meteorologická služba varovala minulý týždeň pred nebezpečnými vlnami a silnými prúdmi v Jersey. Plavcom pred vstupom do vody v nedeľu odporučila, aby sa poradili s plavčíkmi alebo plážovými hliadkami. Niekoľko pláží dokonca vyvesilo červené vlajky oznamujúce zákaz kúpania.

TRAGÉDIA Dráma na pláži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

Vyjadrenie ministerstva

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR eviduje prípad 24-ročnej Slovenky, ktorá je od nedele (30.7.) nezvestná v Atlantickom oceáne pri brehoch dovolenkového strediska Point Pleasant Beach v štáte New Jersey.

"Generálny konzulát SR v New Yorku je v priamom kontakte s pobrežným záchranným tímom a rodinou nezvestnej. Pátracie akcie prebiehali počas celého dňa. Situáciu naďalej sledujeme," informoval riaditeľ tlačového oddelenia rezortu diplomacie Igor Skoček.

Úrady telo identifikovali

Úrady v americkom štáte New Jersey sú presvedčené, že telo, ktoré sa v nedeľu našlo na pláži Ortley Beach na brehu Atlantického oceánu, patrí 24-ročnej Slovenke Zuzane O. Tá bola nezvestná od okamihu, ako si nadránom išla so svojím známym zaplávať. Informovala o tom dnes internetová stránka nj.com.

Telo mladej ženy sa našlo v nedeľu na poludnie miestneho času na pláži č. 2 v Ortley Beach a úrady ešte stále pracujú na jeho identifikácii, uviedol Stephen Reid, starosta neďalekého mestečka Point Pleasant Beach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu