Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Chorvátsku skolabovala doprava: Šialené zápchy na diaľniciach, 30-kilometrová kolóna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZÁHREB - Slováci by si mali cestou do Chorvátska preveriť aktuálne informácie o priechodnosti ciest či výnimočných situáciách. Upozorňuje na to Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) na svojom webe. Momentálne sú tam totiž na viacerých miestach priam šialene dlhé zápchy.

Ak by sa Slováci ocitli v kritických situáciách, ako sú požiare, mali by sa obrátiť na slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe, to je v kontakte s hasičskými zbormi, policajnými hliadkami, ale i s mnohými slovenskými turistami.

Situáciu na cestách si možno podľa MZV preveriť na stránkach: www.hac.hr, resp. www.hak.hr, duzs.hr/novosti/, prípadne na tel. č.: 00385 72 777 777.

Doprava kolabuje

Jazdu do Chorvátska dnes vodičom komplikujú dlhé dopravné zápchy aj nehody. Motoristi musia počítať s niekoľkohodinovými meškaniami.

Kolóna asi na dve a pol hodiny je medzi slovinským mestom Ptuj a hraničným prechodom Macelj v smere do Chorvátska. Asi hodinu a pol si vodiči počkajú pri ceste na polostrov Istria, pokiaľ mieria zo Slovinska a Talianska cez Koper a hraničný prechod Dragonja. Rovnaký čas sa u tohto prechodu zdržia aj v opačnom smere.

V samotnom Chorvátsku je situácia ešte horšia - zápchy sa tvoria na niekoľkých miestach pred diaľničnými mýtnymi bránami, skolabovala doprava na obchvate Záhrebu. S pomaly posúvajúcou sa kolónou, ktorá sa tiahne asi 30 kilometrov, musia vodiči počítať v oblasti tuneli Sveti Rok na diaľnici A1 v smere na Split a Makarskú. Dopravný kolaps je hlásený tiež z ostrova Krk tak na vjazde, tak výjazde, a z niektorých miest na pobrežnej ceste.

V Rakúsku sa postáva na niekoľkých miestach diaľnice A10 v smere zo Salzburgu na Villach. Z diaľnice A9 sú hlásené kolóny v smere z Linzu na Graz pri Micheldorfe a Selzthale. Prejazd Viedňou v smere do Česka blokuje dopravné obmedzenie u Práterského mosta.

S dopravnými komplikáciami musia počítať aj motoristi pri ceste po Bavorsku, zápchy sú na diaľniciach v okolí Mníchova a ceste do Rakúska. Silná prevádzka s kolónami je aj v severnom Taliansku, najmä potom na alpskej brennerskej diaľnici.

Viac o téme: Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu