Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poplach a výbuch v Bruseli: Zastrelili atentátnika opásaného výbušninami

Polícia v bruselskom metre pacifikovala muža s výbušninami. Zobraziť galériu (2)
Polícia v bruselskom metre pacifikovala muža s výbušninami. (Zdroj: Twitter/AhmedKosar1)

BRUSEL - Muža opásaného výbušninami v utorok večer zneškodnili belgické bezpečnostné zložky na bruselskej hlavnej železničnej stanici. Podľa denníka La Derniere Heure chcel odpáliť bombu a kričal "Alláhu akbar". Stanica aj neďaleké hlavné námestie boli evakuované.

Vojaci hliadkujúci na stanici si všimli podozrivého muža práve v momente, keď chcel aktivovať bombu, a zasiahli, napísal belgický denník. Následne bola evakuovaná vlaková stanica a podľa očitých svedkov sa "v priebehu niekoľkých sekúnd" vyprázdnilo neďaleké hlavné bruselské námestie Grand Place.

Polícia v bruselskom metre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/AhmedKosar1)

Prokuratúra oznámila, že muž s pásom bol zneškodnený, ale nešpecifikovala, v akom je stave. Na základe tvrdení belgického denníka na mieste zasahujú pyrotechnici, keďže muž má na sebe káble k bombe, ktorú chcel aktivovať.

Hasiči potvrdili, že boli na miesto zavolaní po slabom výbuchu. "Premiér Charles Michel aj minister vnútra Jan Jambon pozorne sledujú situáciu a sú v blízkosti udalosti," uviedol hovorca premiéra Frédéric Cauderlier pre belgickú televíziu a rozhlas RTBF. RTBF tiež informovala, že z miesta plánovaného útoku po zásahu vojakov utekali jedna až dve osoby.

Priestranstvo v okolí železničnej stanice je momentálne uzavreté. Metro na stanici nezastavuje a autobusy smerujúce na stanicu boli odklonené.
 

Viac o téme: BruselBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu