Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Planý poplach, nenašla sa žiadna bomba: Polícia začala trestné stíhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia dnes po 11.00 h prijala informáciu o údajnom umiestnení výbušného systému v jednej z budov na Prepoštskej ulici v Bratislave. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Policajti tiež hľadajú bomby na rôznych pobočkách VÚB banky na celom Slovensku.

"Uvedené oznámenie sme okamžite preverili, na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaní pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín," uviedol Szeiff. Podľa jeho slov polícia vykonáva vo vnútorných priestoroch všetky potrebné úkony, ktorých cieľom je preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia.

Pobočky VÚB banky na celom Slovensku musia zase prehľadať po tom, čo v jednej banskobystrickej pobočke dostali výhražný e-mail o umiestnení bomby. Keďže páchateľ nekonkretizoval miesto, v pohotovosti sú vo všetkých krajoch.

Policajti už ukončili prehliadky vo všetkých pobočkách VÚB banky na celom Slovensku. Žiadnu bombu nenašli. Výhražnú správu poslal páchateľ e-mailom na zákaznícke centrum pobočky banky na Námestí slobody v Banskej Bystrici. V súvislosti s falošným oznámením už polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

Viac o téme: Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu