Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šéf polície o terore v Manchestri: Za útokom stojí organizovaná sieť

Šéf manchesterskej polície Ian Hopkins a Theresa Mayová
Šéf manchesterskej polície Ian Hopkins a Theresa Mayová (Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

MANCHESTER - Jednou z 22 obetí útoku samovražedného atentátnika z Manchestru je aj príslušníčka polície, ktorá v tom čase nebola v službe. Jej meno však zverejnené nebude. Na tlačovej konferencii, ktorú odvysielala spravodajská televízia Sky News, to uviedol šéf manchesterskej polície Ian Hopkins.

Ďalej informoval, že v rámci vyšetrovania pondelňajšieho samovražedného útoku boli celkovo zadržaní štyria podozriví. Podľa šéfa manchesterskej polície je zrejmé, že za útokom stojí organizovaná sieť.

"V súvislosti s útokom sme v noci nadnes zadržali tri osoby a dnes popoludní sme pomocou kontrolovaného výbuchu vstúpili do bytu v centre Manchestru. Polícia v súčasnosti na tomto mieste zaisťuje stopy," uviedol Hopkins. Hopkins povedal, že v uliciach Manchestru nebudú rozmiestnení vojaci a ani sa to neplánuje.

Samovražedný útočník, ktorého polícia identifikovala ako 22-ročného Salmana Abediho, v noci z pondelka na utorok odpálil v Manchestri výbušninu pred halou, kde sa práve skončil koncert americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útok si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 64 hospitalizovaných.

 

 

Viac o téme: Teroristický útokManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu