Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Sériový vrah vybudoval hotel hrôzy: To, čo sa v ňom odohrávalo, ohromilo všetkých

H. H. Holmes a hotel, v ktorom vraždil. Zobraziť galériu (3)
H. H. Holmes a hotel, v ktorom vraždil. (Zdroj: Wikipedia)

PHILADELPHIA/LONDÝN - Telo prvého amerického sériového vraha bude exhumované, aby sa konečne rozptýlili prastaré konšpirácie, že sa mu podarilo vyhnúť sa poprave a uniknúť z väzenia. Prapravnúčatá Henry H. Holmesa, vraha a podvodníka zo Chicaga, ktorého obesili 7. mája 1896 vo Philadelphii po otrasných zločinoch, dostali povolenie od sudcu, aby vykopali pozostatky svojho bohatého a vzdelaného predka. Zabijak mal mať na svedomí okolo 200 ľudských životov.

Vraždiaca beštia Kramný: Odpočúvanie odhalilo sex a nechutnosti za dverami predávaného bytu

Holmes sa narodil v roku 1861 v New Hampshire a po absolvovaní lekárskej fakulty na Univerzite v Michigane sa presťahoval do Chicaga. Začal pracovať v lekárni a keď pôvodný majiteľ zomrel a jeho žena záhadne zmizla, prevzal po nich podnik. Oproti kúpil prázdny pozemok a postavil na ňom trojpodlažný hotel, do ktorého na inzeráty v novinách lákal ženy.

Od hostí a zamestnancov sa podľa portálu MailOnline vyžadovalo uzatvorenie životného poistenia a väčšina z nich sa po vstupe do hotela nadobro stratila. V budove boli navrhnuté zvukotesné miestnosti bez okien s plynovými potrubiami, cez ktorého mohol Holmes ľahko návštevníkov udusiť a telá pomocou odpadovej šaty dopraviť do suterénu. Tu sa nachádzal pitevný stôl, mučiarenské nástroje a priemyselná rúra. Holmes často obete zbavoval tkanív a mäsa a profitoval z toho, že kostry predával lekárskym školám ako učebné pomôcky. V niektorých prípadoch svoje obete spálil alebo ich hodil do kyseliny.

FOTO Sériový vrah vybudoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikipedia)

Medzi ďalšie hrôzostrašné "vymoženosti" hotela hrôzy patrili tajné dvere, priezory a schodiská, ktoré nikam neviedli. Holmes v ňom zabil desiatky ľudí počas svetového veľtrhu, ktorý sa konal v Chicagu v roku 1893. Bohatý lekár stíhal však aj cestovať po celej krajine a dopúšťať sa poistných podvodov, čo bol neskôr jeho hlavný zdroj príjmov.

Holmesa zatkli a zavreli potom, čo ho prichytili pri krádeži koní. Keď ho prepustili z väzenia, zavraždil svojho bývalého obchodného partnera s poistnými podvodmi Benjamina Pitezela. Práve to viedlo k rozsudku smrti vo Philadelphii v roku 1896.

FOTO Sériový vrah vybudoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikipedia)

Pri vyšetrovaní polícia narazila aj na hotel hrôzy. Nedalo sa presne spočítať, koľko sa v ňom našlo tiel, pretože boli rozštvrtené a v stave rozkladu. Chceli ho prestavať na atrakciu, ale predtým než ho stihli otvoriť, zhorel. Holmes bol ženatý s tromi rôznymi ženami a mal neznámy počet detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu