Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Popravili krutého vraha: VIDEO Postrach žien, obete strčil do kufra a vyhodil do odpadkov

Rosendo Rodriguez
Rosendo Rodriguez (Zdroj: SITA/AP/Texas Department of Criminal Justice)

AUSTIN - Texaské úrady v utorok popravili vraha prezývaného médiami "kufrový zabijak" podľa spôsobu, akým ukrýval telá svojich obetí. Tridsaťosemročný Rosendo Rodriguez bol usvedčený z vraždy jednej ženy a sám sa priznal k druhej. Okrem toho ho päť žien, vrátane jeho priateľky zo strednej školy, obvinilo zo znásilnenia, uviedla agentúra AP.

Zvrat v prípade muža, ktorý brutálne zavraždil matku a brata: Prekvapenie hodinu pred popravou

Rodriguezovou prvou obeťou bola pred 13 rokmi dvadsaťdeväťročná prostitútka a matka štyroch detí, ktorej zasadil okolo 50 rán tupým predmetom. Potom ju, podľa súdnych lekárov možno ešte živú, zavrel do kufra a vyhodil do kontajnera s odpadkami. Zadržali ho tri dni po objavení tela. Polícii povedal, že konal v sebaobrane, pretože ho žena ohrozovala nožom. Pri pitve vyšlo najavo, že bola v 10. týždni tehotenstva.

Rodriguez sa potom sám priznal k vražde šestnásťročného dievčaťa, ktorého telo po ročnom pátraní našla polícia tiež v kufri na rovnakej skládke odpadu.

"Štát možno dostal moje telo, ale nikdy nedostane moju dušu," predniesol v utorok vo svojej záverečnej reči, ktorá podľa AP trvala sedem minút a neobsahovala ani náznak ľútosti či ospravedlnenia prítomným príbuzným obetí. "Stráž, som pripravený ísť za svojím otcom," predniesol na záver.

Popravili krutého vraha: VIDEO
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP/Texas Department of Criminal Justice)

Rodriguez sa stal štvrtým tento rok popraveným odsúdencom v Texase a siedmym v Spojených štátoch celkovo.

Viac o téme: VrahRosendo RodriguezKufrový zabijak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu