Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najkrajší úsmev v najhoršom pekle: VIDEO Dievčatko takmer prišlo o život, dojímavý záver

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: youtube/SANA)

ALEPPO – Malá sýrska dievčinka sa takmer stala jednou z vyše stovky obetí samovražedného atentátnika, ktorý sa v sobotu odpálil pri konvoji s autobusmi v blízkosti vojnou zmietaného sýrskeho mesta Aleppo. Prevoz utečencov sa skončil masakrom, vyše polovicu mŕtvych tvorili deti. Dievčatko však malo šťastie a jeho nečakaný úsmev dojal tisíce ľudí po celom svete.

Jasnovidec vyslovil desivé proroctvo: Tretia svetová sa blíži, poznám presný dátum

Šrapnel zasiahol malú Sýrčanku do hlavy. Vo videu zverejnenom oficiálnou sýrskou spravodajskou agentúrou SANA vidno, ako jej tváričku pokrýva prah a hlavu má obviazanú zakrvácanými obväzmi. Sedí v sanitke a spočiatku vyzerá zmätene, ale potom sa otočí a niekto za kamerou sa ju snaží rozveseliť. Zrazu sa jej tvár úplne rozjasní a na perách sa objaví krásny detský úsmev.

Najkrajší úsmev v najhoršom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/SANA)

Hoci sýrska občianska vojna stále pokračuje, toto statočné dievčatko dokázalo, že ľudskosť prežíva aj medzi ruinami.

Útok na konvoj

O evakuácii šiitských obcí Fua a Kafrája v provincii Idlib, ktoré dlhodobo obliehali odporcovia sýrskeho režimu, a miest Zabadání a Madája z province Damask, obliehaných naopak spojencami sýrskej armády, sa rokovalo dlho. Dohoda bola ohlásená v marci a podieľal sa na nej Irán ako spojenec Damasku a Katar, ktorý podporuje sýrsku opozíciu.

Teroristický útok na konvoj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/MauriceSchleepe)

V sobotu na konvoj zaútočil podľa exilovej organizácie ochrancov ľudských práv (SOHR) samovražedný atentátnik, ktorý riadil nákladné vozidlo označené ako auto s humanitárnou pomocou. Nálože, ktoré viezol, nechal explodovať v blízkosti 75 autobusov. V celom konvoji bolo asi 5000 ľudí. O život prišlo126 ľudí, medzi ktorými bolo 68 detí a 13 žien.

Teroristický útok na konvoj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/MauriceSchleepe)

K útoku sa nikto neprihlásil. Sýrske úrady ho pripísali teroristom, ako bez rozlíšenia označujú islamských radikálov i odporcov režimu.

Viac o téme: VýbuchúsmevKonvojSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu