Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Štyridsať ľudí sa na Facebooku prizeralo, ako hromadne znásilňujú dievča (15): Žiadna pomoc

Obeť znásilnenia Zobraziť galériu (2)
Obeť znásilnenia (Zdroj: cbs chicago)

CHICAGO - Polícia v Chicagu zadržala štrnásťročného chlapca podozrivého z účasti na hromadnom znásilnení o rok staršieho dievčaťa, ktoré skupina mladíkov prenášala naživo cez sociálnu sieť facebook. Po ďalších podozrivých sa stále pátra, uviedla americká tlač s odvolaním sa na políciu.

Netvor urobil priateľkinmu synčekovi (†4) niečo príšerné: Z opisu jeho smrti vám príde zle

Čin pravdepodobne až šiestich chlapcov sledovalo naživo na facebooku okolo 40 ľudí, uviedol policajný hovorca Anthony Guglielmi. Žiadny z nich ale políciu neupozornil. Zadržaný štrnásťročný chlapec sa bude musieť podľa americkej tlače zodpovedať najmenej z troch trestných činov.

Dievčina, ktorá sa zrejme stala obeťou znásilnenia, zmizla 19. marca v okolí svojho bydliska v Chicagu, ktoré sužuje vysoká kriminalita. Polícia ju našla až o dva dni neskôr. Na video, ktoré sa objavilo na internete, upozornila strážcov zákona matka dievčaťa.

Matka dievčaťa
Zobraziť galériu (2)
Matka dievčaťa  (Zdroj: cbs chicago)

Spoločnosť Facebook sa od videa dištancovala a uviedla, že podobné činy sú zavrhnutiahodné a videá s podobným obsahom sú na jej sociálnej sieti zakázané.

Podobný prípad riešila prednedávnom polícia vo Švédsku. Tiež tu traja muži znásilnenie svoje obete prenášali naživo cez facebook. Prenos podľa odhadov videlo okolo dvoch tisíc užívateľov sociálnej siete, mnohí z nich ale na rozdiel od amerického prípadu políciu na video upozornili.

Viac o téme: Znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu