Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tínedžerku (15) odobrali milujúcej rodine a poslali do PEKLA: Sociálka mi zničila život

Aimee Gardinerová Zobraziť galériu (2)
Aimee Gardinerová (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Tínedžerka doplatila na to, že sociálka a rodina, ktorá sa o ňu starala, sa dostali do konfliktu. Ten úrady vyriešili tak, že ju poslali do inej rodiny, kde prežívala muky. Doteraz má kvôli tomu nočné mory a nedokáže zabudnúť na hrôzu, ktorej mohla byť ušetrená.

Dvadsaťročná Aimee Gardinerová žila takmer celý život u svojej tety a strýka a bolo jej tam dobre. V júli 2011 bola ich rodine pridelená nová sociálna pracovníčka, ktorá mala voči nej nie príliš pochopiteľné výhrady. Toto nedorozumenie nakoniec viedlo k tomu, že, že dievčina bola odobratá z rodinného prostredia, v ktorom pociťovala lásku a istotu, a následne bola umiestnená do inej, náhradnej rodiny. "Nikdy sme nepovedali, že nechceme, aby nás navštevoval sociálny pracovník, len sme jednoducho nechceli, aby to bola ona," povedal Chris Stevens portál MailOnline. 

Otras v škôlke u susedov: Chlapčeka (5) mučili ľadovou sprchou, bez jedla a vody

Sociálka údajne ani tínedžerke nedovolila rozlúčiť sa so svojimi opatrovníkmi. V novej rodine ju čakalo hotové peklo; opatrovatelia ju podľa jej slov nútili jesť krmivo pre mačky, bili a zanedbávali ju. Ešte aj teraz, hoci už opäť býva so strýkom a tetou, máva Aimee nočné mory a kričí zo spánku, pretože na čas strávený mimo svojho domova spomína len v tom najhoršom. 

Tínedžerku (15) odobrali milujúcej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Prípadom mladej Britky sa už začal zaoberať miestny ombudsman, ktorý skritizoval prístup sociálky v grófstve Essex. V oficiálnej správe sa rovnako uvádza, že sociálni pracovníci zobrali Gardinerovú z bezpečného a milujúceho domova a poslali ju škodlivého prostredia. Sociálka sa medzičasom za svoj prístup ospravedlnila. 

Viac o téme: TýranieZneužívanieNáhradná rodinaSociálka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu