Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohotovosť na newyorskom letisku: VIDEO Požiar lietadla na dráhe

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Alice X. Zhang)

NEW YORK - Úradníci skúmajú príčinu požiaru stroja na medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku. Pilot argentínskych aerolínií ohlásil poruchu vo štvrtok v noci, zatiaľ čo sa lietadlo pripravovalo na dráhe na štart.

Letecká dráma: Boeingu s 300 ľuďmi sa pokazil motor, VIDEO pristátia v snehovej džungli

Zrejme došlo k prehriatiu motora, ktorý vzbĺkol počas čakania na dráhe približne okolo 11-tej hodiny v noci miestneho času (v piatok, o piatej hodine ráno SEČ). Zásahové vozidlá krátko na to obklopili lietadlo a plochu pre ostatné stroje uzatvorili.

Pohotovosť na newyorskom letisku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Alice X. Zhang)

Stroj, ktorý mieril do Buenos Aires, sa musel po uhasení ohňa vrátiť späť k bráne kvôli ďalšiemu vyšetrovaniu. Neboli hlásené žiadne zranenia a cestujúci nemuseli byť evakuovaní. Hasiči New York City neskôr na Twitteri potvrdili, že situácia je pod kontrolou.

Svedkovia uviedli, že začuli "náhly výbuch" predtým, ako motor začal horieť. Cestujúca, sediaca na palube iného lietadla na pristávacej dráhe, si práve fotila inkriminovaný stroj, keď z neho vyšľahli plamene. Video zverejnila na internete. Neskôr dodala, že to vyzerá na požiar motora, ale kabína je pravdepodobne v bezpečí.

Viac o téme: NehodaPožiarLietadloNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu