Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Letecká dráma: Boeingu s 300 ľuďmi sa pokazil motor, VIDEO pristátia v snehovej džungli

Nakoniec všetko dobre dopadlo Zobraziť galériu (3)
Nakoniec všetko dobre dopadlo (Zdroj: @Tattuinee)

KANADA - Netradičné video ukazuje moment, ako Boeing 777 s 300 cestujúcimi na palube bol nútený núdzovo pristáť na odľahlej zasneženej dráhe po poruche motora. Let spoločnosti Swiss International, ktorý smeroval z Zürichu do Kalifornie, musel v stredu kvôli technickej chybe vo výške viac ako 10 km nabrať späť kurz zem a dosadnúť v kanadskom mestečku Iqaluit.

Hororový deň pre cestujúcich do Košíc: Zlá správa pred príletom, biele peklo na letisku

Prúdové lietadlo spôsobilo pri pristátí o tretej hodine popoludní miestneho času veľký rozruch, pretože v šesťtisícovom mestečku väčšinou pristávajú oveľa menšie stroje. Starostka sa však rozhodla podľa portálu thesun.co.uk túto nečakanú príležitosť využiť a cestujúcich pozvala na prehliadku miestneho múzea aj aquacentra.

Letecká dráma: Boeingu s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: @Tattuinee)

Bohužiaľ, so svojou ponukou neuspela, pretože pri vonkajšej teplote mínus 21 stupňov Celzia sa pasažierom naozaj nechcelo vystúpiť z tepla a zostali radšej čakať na náhradný stroj, ktorý priletel z New Yorku o 14 hodín neskôr.

Riaditeľ letiska John Hawkins súhlasil s tým, aby zostali na noc v lietadle, pretože kapacita hotelov by nestačila pre takú veľkú skupinu.

Letecká dráma: Boeingu s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: @Tattuinee)

Zábery sa podarilo zachytiť leteckému fotografovi Brianovi Tattuineeovi, ktorý zaznamenal, ako sa veľký boeing snaží s jedným motorom zostúpiť na maličkú dráhu a víri pri tom kopy snehu. Našťastie dosadnutie bolo hladké.

Cestujúci z tejto medzizastávky rozhodne žiadne potešenie nemali, ale boli určite radi, že sa nestalo nič horšie. Jeden z nich na Twitteri informoval: "Uviazol som uprostred Severného pólu." Pasažieri napokon odleteli na druhý deň okolo piatej hodiny ráno.

Viac o téme: MotorSnehPoruchaPristátieBoeing 777
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu