Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Satirické VIDEO si uťahuje z Trumpa: Nemecko je najlepšie a Merkelovej nesiahaj medzi nohy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube/ZDF Neo)

BERLÍN - Ako krajinu, ktorá vie výborne stavať múry a v minulosti mala skvelého vodcu, predstavuje Nemecko americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi video satirika Jana Böhmermanna, ktorý sa vlani kvôli svojmu humoru dostal do sporu s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdogannom. Aj keď pre Trumpa budú Spojené štáty vždy na prvom mieste, komik verí, že Nemecko bude hneď na tom druhom.

Nemecký týždenník sa nemazná: Drsná karikatúra Trumpa ako teroristu!

Satirické video, uťahujúce si z Trumpovej zahľadenosti do seba a údajnej neznalosti európskeho kontinentu, natočili najprv v Holandsku. Postupne sa pridali aj ďalšie krajiny - Švajčiarsko, Dánsko, Portugalsko a Litva. Je medzi nimi aj Nemecko, kde sa úlohy ujal Böhmermann v relácii Neo Magazin Royale. Spolkovú republiku Trumpovi približuje v asi trojminútovom videu, ktoré je nahovorené anglicky typickou výslovnosťou a dikciou novej americkej hlavy štátu.

"Vážený pán prezident, toto je video, ktoré predstavuje Nemecko, najlepšiu krajinu v Európe, lepšiu ako Holandsko," konštatuje sprievodca v úvode. Trumpovi potom Nemecko ukazuje ako krajinu s "najlepšou kultúrou na svete" a krajinu Oktoberfestu, teda "najlepšieho pivného festivalu, ktorý kedy boh stvoril".

"Nemecko má skvelé dejiny, máme najlepšie dejiny na svete," vysvetľuje video ďalej. Pri zmienke o skvelých vodcoch, ich účesoch a oblekoch ukazuje nahrávka zábery nacistického vodcu Adolfa Hitlera. "Médiá ho úplne milovali, písali o ňom len pekné veci," podotýka tiež sprievodca v zjavnej narážke na to, ako ťažko mediálnu kritiku znáša Trump. "Vrátil Nemecku jeho veľkosť," neodpustí si rypnutie do volebného sloganu amerického prezidenta.

Satirické VIDEO si uťahuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ZDF Neo)

"Nemecko hostilo dve svetové vojny v posledných sto rokoch, boli to najlepšie svetové vojny na svete," pokračuje satira, podľa ktorej Nemecko obe vojny vyhralo. A ak niekto tvrdí niečo iné, tak ide o fake news (falošné správy). Video nezanedbalo spomenúť ani výstavbu Nemecka po druhej svetovej vojne. "A postavili sme veľkú nemeckú stenu. Jednoducho sme ju postavili a nechali sme za ňu zaplatiť Rusov," tvrdí v narážke na snahy Trumpa postaviť múr na americko-mexickej hranici a nechať zaň zaplatiť Mexiko.

Nahrávka sa ale nevenuje len nemeckej minulosti, predstavuje aj terajšiu kancelárku Angelu Merkelovú, ktorá je "najlepšou ženou v Nemecku". "Je skvelá, má najlepší úsmev, pozrite sa na ten úsmev," nabáda sprievodca divákov pri záberoch na zamračenú šéfku nemeckej vlády. Zároveň ale Trumpa varuje, aby sa Merkelovej nepokúšal siahnuť medzi nohy. O tom, že si také správanie voči ženám môže dovoliť, hovoril Trump na staršej nahrávke, ktorá sa objavila počas volebnej kampane.

Satirické VIDEO si uťahuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ZDF Neo)

Na záver video americkému prezidentovi ukazuje na mape Taliansko pre prípad, že by sa jadrovými zbraňami rozhodol spolkovú republiku zničiť. "Takto vyzerá Nemecko na mape," uzatvára sprievodca.

Satirické VIDEO si uťahuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ZDF Neo)

Viac o téme: ParódiaNemeckoDonald TrumpJan Böhmermann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu