Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veľké pátranie pri hraniciach so Slovenskom: Dievčatko našli nahé v lese, lov na podozrivého!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TŘINEC - Policajti v pondelok popoludní vypátrali a zadržali muža, ktorý je podozrivý z toho, že do lesoparku v Třinci vylákal šesťročnú dievča. Dievčatko v lese našli krátko predtým. Či jej podozrivý muž nejako ublížil, policajti zatiaľ odmietajú oznámiť. ČTK o prípade informovala hovorkyňa frýdecko-místeckej polície Lenka Sikorová.

Dievča sa v Třinecké lesoparku stratila okolo 13:00. Jej zmiznutie polícii nahlásili príbuzní. "Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok policajtov a strážnikov. Pehľadávali nielen miestny lesopark, ale aj jeho okolie. Nechýbalo ani niekoľko psovodov so služobnými psami a vrtuľník, ktorý monitoroval oblasť a vytipované osoby zo vzduchu," opísala zásah hovorkyňa.

Dodala, že počas niekoľkých desiatok minút sa policajtom podarilo zadržať podozrivého. "Vzhľadom ku štádiu preverovania a veku dieťaťa ale nemôžeme v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie," dodala Sikorová.

Pripustila však, že policajti nevylučujú súvislosť s iným podobným prípadom z tohtoročného augusta. Neznámy muž vtedy lákal dieťa do rovnakého lesoparku. Chlapec s ním najprv išiel, ale potom sa rozhodol inak a utiekol. Neutrpel žiadne zranenia. Muž lákal chlapca do neprístupného terénu lesoparku ponukou, že mu ukáže zviera. Bol vo veku 40 až 50 rokov, štíhlej postavy asi 180 až 185 centimetrov vysoký.

Viac o téme: LesoparkTřinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu