Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Totálny zvrat v prípade úteku mladého páru v Česku: Daniela (16) s Jankou (13) uniesli!

Daniel a Jana
Daniel a Jana (Zdroj: FB)

ÚSTÍ NAD LABEM - Česká polícia od 28. augusta pátrala po dvojici tínedžerov, ktorá sa poznala iba tri dni a prvýkrát sa stretla práve v nedeľu popoludní v Litoměřicích. Odvtedy o sebe nepodala žiadnu správu. Médiá aj rodičia sa spočiatku domnievali, že sa mladí zaľúbenci dobrovoľne rozhodli ukrývať pred svetom. Jana (13) a Daniel (16) však podľa najnovších informácií prežívali ťažké chvíle zatvorení v objekte, kam ich uniesol pedofil.

Únos, ktorý otriasol svetom: Senzácia po úteku Kampuschovej z 3096 dní trvajúceho väzenia

"V priebehu pátrania bolo zistené, že obaja mladí sa spolu zišli v nedeľu 28. augusta 2016 v popoludňajších hodinách v Litoměřicích, od tejto doby majú nedostupné mobilné telefóny a doteraz sa nepodarilo zistiť, kde by sa mohli nachádzať, ani motív ich odchodu," informovala vtedy policajná hovorkyňa Šárka Poláčková s tým, aby im svedkovia pomohli pri pátraní po nezvestných tínedžeroch.

Do akcie sa okrem polície a dobrovoľníkov zapojili aj rodičia, ktorí sa ich deti rozhodli hľadať na vlastnú päsť, čo sa im podľa denníka Blesk vyplatilo. Danielova matka Petra uviedla, že úkryt našli práve oni. "Tie pocity, čakanie, nervozitu nebudem popisovať. Ale jedno. Keď stojíte a z kopca pozeráte, ako tím technikov a kriminalistov rozoberá úkryt, policajt vás drží, že tam nesmiete, a z priestorov vyjdú tí dvaja, po svojich, zovretie policajtov povolí a vy letíte objať po tak dlhej dobe syna ...," opísala Petra na sociálnej sieti svoje bezprostredné emócie. Dvojicu objavili v objekte na Ústecku.

Totálny zvrat v prípade
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB)

Petra prezradila aj to, že tínedžeri spolu neutiekli, ale mal ich ísť uniesť pedofil. Polícia sa zatiaľ k prípadu bližšie nevyjadrila, povedala len toľko, že v súvislosti s prípadom zadržala podozrivú osobu.

"Som rada, že sme mali nejaké sily hľadať na vlastnú päsť a že sa to vyplatilo. Keď sme úkryt s manželom našli a bola istota, že sú tam, bol to neuveriteľný pocit. Z rozprávania Danečka mrazí. Je neuveriteľné, ako silní boli," napísala Petra a poďakovala všetkým, ktorí boli rodine oporou aj tým, ktorí večer pred objavením detí pomohli s indíciami. Podľa nej však najväčšiu zásluhu na nájdení má práve jej syn Daniel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu