Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Horor v americkom nákupnom centre: Besnenie so zbraňou neprežili štyri ženy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP)

BURLINGTON - Podľa najnovších informácií sú obeťami nočnej streľby v nákupnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington štyri ženy. Jeden muž utrpel vážne zranenia. Informoval o tom dnes hovorca washingtonskej polície Mark Francis.

Podľa agentúry AP polícia pôvodne uvádzala štyroch mŕtvych, neskôr bilanciu zmenila na troch a teraz ju opäť zvýšila. Ako uviedla spravodajská stanica BBC, polícia zverejnila fotografiu podozrivého muža s puškou, ktorý z miesta činu utiekol. Nákupné centrum a okolité obchody evakuovala a vyzvala ľudí, aby sa k oblasti nepribližovali.

Horor v americkom nákupnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Motív útoku nebol bezprostredne známy. Podozrivého strelca opísali ako Hispánca v tmavom oblečení. Údajne ho spozorovali, ako mieri k diaľnici. Polícia pôvodne predpokladala, že útočilo viacero páchateľov. Neskôr spresnila, že išlo o jedného. Do prípadu sa zapojil aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Podľa neho neexistuje dôkaz, že by boli v štáte Washington plánované ďalšie útoky.

Po streľbe v nákupnom centre hlásia už 5 mŕtvych, útočníka stále nenašli

Útok strelnou zbraňou, ktorého dejiskom bolo nákupné stredisko v meste Burlington na severe amerického štátu Washington, si podľa aktuálnych informácií vyžiadal päť obetí na životoch. Okrem štyroch žien podľahol zraneniam aj neidentifikovaný muž, ktorého previezli do nemocnice v Seattli, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu okresného operačného centra pohotovostných zložiek. Polícia medzitým pokračuje v pátraní po mužovi, ktorý údajne prišiel do nákupného strediska Cascade Mall v Burlingtojne vyzbrojený puškou "loveckého typu".

Viac o téme: StreľbaNákupné centrumBurlington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu