Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Adam (†14) sa stratil na kúpalisku: Pátranie rodičov pri bazéne skončilo zdrvujúcim pohľadom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

LIBEREC - Česká polícia vyšetruje úmrtie štrnásťročného chlapca, ktorého telo našla v sobotu večer v odtokovom potrubí bazéna. Či sa Adam utopil, alebo zomrel z iných príčin, má objasniť nariadená pitva. Bohužiaľ, pátranie rodičov po synovi skončilo tragicky.

Mladá mama išla so synom na kúpalisko: Primitívne slová okolia kvôli chybičke krásy na FOTO

Na políciu sa v sobotu o 21. hodine obrátil otec dieťaťa. Chlapec odišiel popoludní s kamarátmi do plaveckého areálu a nevrátil sa. Rodina spoločne s plavčíkmi ho nemohla nájsť. "Policajti následne s plavčíkmi vykonali dôkladnú prehliadku celého areálu plaveckého bazénu, pri ktorej telo maloletého chlapca našli v odtokovom potrubí bazéna zvaného divoká rieka. Privolaný lekár bohužiaľ na mieste konštatoval chlapcovu smrť," povedala policajná hovorkyňa Dagmar Sochorová. Prípad vyšetrujú kriminalisti.

Podľa portálu idnes. cz z divokej rieky, ktorá vedie z bazéna na lúku a vracia sa späť do vnútorných priestorov, ústi von odtoková rúra. Tú zakrýva nerezová sieťka a zatiaľ nie je jasné, ako sa cez ňu chlapec dostal do potrubia. "Som otrasený a je mi strašne ľúto rodičov chlapca," uviedol riaditeľ libereckého bazéna Jan Švec. "Za dvadsať dva rokov, čo som tu, sa nikdy také nešťastie nestalo," dodal.

Areál, v ktorom sa nešťastie stalo.
Zobraziť galériu (2)
Areál, v ktorom sa nešťastie stalo.  (Zdroj: FB/Bazén Liberec)

"To je môj syn. Krásny, dobrý, zdravý chlapec. Nechápeme, bože, chýba nám," napísala na sociálnej sieti Adamova zdrvená mama. Pod príspevkom sa okamžite objavili komentáre vyjadrujúce úprimnú sústrasť. Mama ešte neskôr dodala, že jej syn mal všetkých veľmi rád a žil pre futbal. Viac svetla do tragického prípadu by mohla vniesť nariadená pitva.

Rovnako tak aj svedectvo ženy, ktorá na Facebooku uviedla, že mriežka nebola v poriadku. "Prišlo sa na to hneď po tom, čo skončil ten cyklus divokej rieky a všade na dne boli kachličky a kúsky muriva. Načo bol plavčík dobre trikrát upozornený, že sa tam pohybovalo dieťa a on tvrdil s pevným výrazom v tvári, že to nie je možné, aby to niekoho nasalo," tvrdí podľa denníka Blesk svedkyňa. Z bazéna ich potom vraj vyhnali, aby sa nikto nezranil. Do potrubia za zničenú mriežku sa nikto vtedy nepozrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu