Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trump sa znova vyhrážal prisťahovalcom: Postavíme múr a budeme vás sledovať!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump v sobotu vyhlásil, že v prípade svojho zvolenia zavedie monitorovací systém, ktorý úradom pomôže pri vykonávaní dohľadu nad imigráciou. Trump to povedal na predvolebnom mítingu v štáte Iowa, informuje stanica BBC.

Prezidentský kandidát zopakoval aj svoj zámer dať vybudovať bezpečnostný múr na južných hraniciach s Mexikom. Vo svojom prejave pripomenul, že zastaví vyplácanie sociálnych dávok ilegálnym prisťahovalcom.

"Zavediem monitorovací systém, ktorým sa bude kontrolovať vstup do krajiny i jej opustenie. Ak nebudeme dbať na dodržiavanie vízovej expiračnej doby, budeme tu mať voľné hranice," vyhlásil Trump.V priebehu týždňa naznačil, že zmierni svoje plány týkajúce sa imigrácie. Namiesto vyhostenia miliónov osôb žijúcich v USA ilegálne, ako to zamýšľal predtým, hodlá Trump vyhostiť iba zločincov.

Trump na mítingu pokračoval aj vo výzve k černošským voličom. Zároveň obvinil politiku Demokratickej strany z toho, že spôsobila "zdrvujúcu chudobu", ktorej čelia černosi v mestských štvrtiach. Spomenul tiež vysokú mieru vrážd, zlyhávajúce školstvo a rozsiahlu nezamestnanosť medzi mladými Afroameričanmi.

Jeho prejav bol podľa agentúry DPA pokračovaním snáh o priblíženie sa k černošskej komunite. Jeho demokratická konkurentka Hillary Clintonová má totiž v prieskumoch verejnej mienky v radoch Afroameričanov značný náskok. Černošské obyvateľstvo v drvivej väčšine vo voľbách podporuje práve demokratov.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu