Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Cestujúci v rýchlovlakoch prežili pekelný zážitok: Takmer sa udusili v rozpálených vozňoch

cestujúcich museli evakuovať
cestujúcich museli evakuovať (Zdroj: Foto: youtube)

PARÍŽ - Pekelnú noc prežili tisícky cestujúcich v rýchlovlakoch TGV. Kvôli zlodejom zažili azda najhoršie chvíle vo svojom živote. Páchatelia spôsobili požiar a na niekoľko dlhých hodín úplne odstavili železničnú dopravu.

Zlodeji v Paríži totiž ukradli elektrické káble, ktoré spôsobili požiar. Spoločnosť Eurostar tak musela prerušiť spoje medzi Londýnom a Parížom. Páchatelia sa pokúsili ukradnúť trolejové vedenie v blízkosti Saint-Denis. Cestujúci tak uviazli vo vlakoch, v ktorých sa teplota vyšplhala na viac ako 30 stupňov Celzia. Vyčerpaných pasažierov museli evakuovať, pretože nemohlil dýchať.     

Ako informuje france3-regions.francetvinfo.fr, hrozná situácia prepukla okolo pol siedmej včera večer. Z 15-tich vlakov, ktoré ostali bez pohnutia stáť na koľajniciach, museli evakuovať približne 15 tisíc ľudí.

Ako uviedol Alain Vidal, štátny tajomník pre dopravu, linky vlakov vysokej rýchlosti (TGV) spoločnosti Eurostars boli zrušené. Niektorých cestujúcich situácia prinútila nechcene prespať v Paríži. Dnes ráno bola prevádzka vlakov obnovená. Cestujúci teraz premýšľajú o kompenzáciách za škodu, ktorú utrpeli nie vlastnou vinou. Požadujú nahradiť náklady najmä za ubytovanie. Niektorí chcú sto percentné preplatenie ceny lístka. 

Viac o téme: DopravaVlakParížTGV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu