Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súd odobril vydanie ďalších dvoch podozrivých teroristov do Francúzska: Na rukách majú krv 130 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgický súd dnes rozhodol, že dvaja muži podozriví z pomáhania útočníkom, ktorí vlani zabili v Paríži 130 ľudí, môžu byť vydaní na trestné stíhanie do Francúzska. Píše o tom agentúra AP. Verdikt sa týka podozrivých, ktorých belgické úrady označili len ako Mohammed A. (27) a Ali O. (31). Rozhodnutie súdu zverejnila belgická federálna prokuratúra. Bezprostredne nebolo známe, kedy dôjde k extradícii.

K zodpovednosti za teroristické útoky v Paríži z 13. novembra 2015 sa prihlásil Daeš. Podozrivý organizátor a mnohí z útočníkov, ktorí strelnými zbraňami a výbušninami zaútočili vo francúzskej metropole na kaviarne, reštaurácie, štadión a koncertnú halu, boli belgickí občania alebo tamojší usadlíci.

Belgický súd začiatkom mesiaca schválil aj žiadosť Francúzska o vydanie Mohameda Abriniho, ďalšieho z podozrivých v prípade vlaňajších teroristických útokov v Paríži a tohtoročných výbuchov v Bruseli. V rukách francúzskej justície je už kľúčový podozrivý Salah Abdeslam, jediný žijúci člen kománd útočníkov z Paríža. Dolapili ho v marci v Bruseli.

Viac o téme: TerorizmusParížDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu