Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Po Amerike sa terorizmu obáva aj Británia: Na týchto miestach hrozí nebezpečenstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Británia varovala dnes pred vysokou hrozbou teroristických útokov proti cudzincom v Juhoafrickej republike - dva dni po tom, čo podobné varovanie vydalo veľvyslanectvo USA v Pretórii. Informovala o tom agentúra Reuters.

Britská vláda varovala, že terčom zrejme plánovaných útokov by sa mohli stať luxusné nákupné zóny a strediská v Johannesburgu a Kapskom Meste. Podľa britskej vlády existuje "zvýšená hrozba teroristických útokov v celosvetovom meradle proti záujmom Británie a jej občanov zo strany skupín a jednotlivcov motivovaných konfliktom v Iraku a Sýrii". "V tomto čase by ste mali byť ostražití," varoval Londýn.

Podľa Reuters nie je známe, čo bolo dôvodom pre vydanie varovania. Predstavitelia bezpečnosti tvrdia, že v Juhoafrickej republike nie sú známe žiadne militantné skupiny a má len malú moslimskú populáciu. Juhoafrická republika je priemyselne najrozvinutejšou krajinou Afriky a len zriedkakedy je spájaná s islamským terorizmom. Vláda JAR po americkom a britskom varovaní vyhlásila, že krajina je bezpečná.

Viac o téme: TerorizmusVarovanieVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu