Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie nechutné tajomstvo o Severnej Kórei odhalené: Tajné sex párty elity s oddielom otrokýň

Kim Čong-un Zobraziť galériu (4)
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Na tajných sexuálnych orgiách severokórejskej smotánky sa majú zúčastňovať školáčky vo veku okolo 13 rokov, ktoré sú údajne nútené k nevoľníctvu pre potešenie svojich vodcov. Dievčatá sú vybrané náhodne vojakmi, niekedy rovno z tried. Ich rodina a minulosť sú podrobne preskúmané, podrobiť sa musia aj lekárskej prehliadke s cieľom zistiť, či sú ešte stále panny, uviedol portál news.com.au.

Smutné spovede obyvateľov Severnej Kórey: Otročenie v cudzine je lepšie ako živorenie doma!

V priebehu nasledujúcich desať rokov sa od dievčat očakáva, že budú k dispozícii úzkemu okruhu elity. Známe sú pod pomenovaním Gippeumjo, alias oddiel potešenia či rozkoše. Tvrdia to utečenci, ktorým sa podarilo uniknúť zo Severnej Kórey.

Oddiel sa skladá z 2000 dievčat rozdelených do troch špecializovaných skupín - pre sexuálne služby, masáže a pre živý spev a tanec, ktoré môžu zahŕňať aj nahotu. Jeho existencia je v krajine tabu a dokonca ani rodiny školáčok netušia, kam ich vojaci odvedú. Vraj sa zúčastňujú "dôležitých vládnych projektov". Odvtedy obete nemôžu vidieť ani hovoriť so svojimi príbuznými.

Príbeh svedkyne, ktorá všetko zažila na vlastnej koži

Mi-Hyang ušla do Južnej Kórey po dvoch rokoch "služby" Kim Čong-ilovi a po prebehnutí v roku 2010 porozprávala o svojom osude časopisu Marie Claire. Mala iba 15 rokov, keď dvaja muži v zelených vojenských uniformách vošli bez varovania do triedy a rozhliadli sa po miestnosti. Jeden z nich na ňu ukázal a požadoval, aby šla s nimi. Urobili si podrobný záznam o jej školských výsledkoch a rodinnej anamnéze. Potom sa jej priamo spýtali, či už niekedy mala pohlavný styk.

Ďalšie nechutné tajomstvo o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Keď ju posúdili ako spôsobilú slúžiť otcovi dnešného severokórejského vodcu Kim Čong-una, čakalo ju ďalších desať rokov, kedy nesmela hovoriť so svojou rodinou a keby ju pri pokuse o útek boli chytili, bola by popravená. Podľa nej vybrané dievčatá museli spĺňať prísne kritéria: výška pod 165 cm, telo bez jaziev a znamienok, mäkký, ženský hlas a samozrejme byť nevyhnutne pannou. Potom ich poslali vzdelávať sa, napríklad do Hongkongu, kde mesiace strávili osvojením si umenia masáže či profesionálneho spevu a tanca.

Mi-Hyang mala šťastie, Kim Čong-il sa dotýkal iba jej hlavy a držal jej ruky, ale nikdy nemusela byť niekomu sexuálne po vôli, Je však presvedčená, že keby v tomto prostredí zostala dlhšie, takže by k takejto situácii došlo.

Sú tu aj ďalší svedkovia

Niektorí kritici pochybovali o pravosti Mi-Hyanginho príbehu, ale nie je jedinou severokórejskou utečenkyňou, ktorá hovorí o existencii tohto bizarného oddielu. Vo svojej knihe spomienok ho opísal aj prebehlík Jang Jin-Sung a slúži vraj pre potešenie najmocnejšej elity v krajine. Dievčatá, ktoré postúpia až do posledného výberového kola, sú poslané na ročný výcvik a potom rozmiestnené po celej Severnej Kórey.

Ďalšie nechutné tajomstvo o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Lee Il-Nam, synovec Kim Čong-unovho otca, stihol pred svojou popravou v memoároch uviesť, že v Kimovej oficiálnej rezidencii v Pchjongjangu sa bežne konajú luxusné párty. Trvajú do tretej hodiny ráno a zamerané sú na alkohol, sex a extravagantné jedlá. Obľúbenou bola hra, v ktorej sa porazení museli jeden po druhom vyzliecť, bez ohľadu na to, či išlo o mužov alebo ženy.

Čo sa stane s dievčatami po skončení služby?

Zvyčajne vo veku od 22 do 25 rokov dievčatá odídu a väčšinou sa vydajú za členov elitných stráží, ktorí si hľadajú nevestu. Bez ohľadu na ich ďalší život sú naďalej pod prísnym dohľadom, aby sa o tajomstve nedozvedela širšia spoločnosť. Na konci roka 2011, keď Kim Čong-il zomrel, jeho skupina dievčat bola rozpustená a mohla sa vrátiť k svojim rodinám.

Ďalšie nechutné tajomstvo o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Vládni úradníci každej za ich mlčanlivosť zaplatili v prepočte 4000 dolárov (cca 3500 eur) a venovali im darčeky. Táto suma zodpovedá približne dvojnásobku ročného príjmu priemernej rodiny v Severnej Kórei. Za porušenie dohody by vinníčky čakala poprava a ich príbuzných by pravdepodobne postihol rovnaký osud.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu