Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNA SPRÁVA Samovražedný útok v Rusku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: repro foto lifenews.ru)

MOSKVA - Podľa najnovších informácií útočili v regióne Stavropol v Rusku štyria samovražední atentátnici. Traja sa odpálili, jedného zneškodnila polícia. Pred smrtiacimi výbuchmi bolo počuť streľbu. Našťastie, nikto z civilistov a zamestnancov polície sa nezranil.

11:52 "Tento incident má všetky vlastnosti teroristického útoku," uviedol zdroj z policajného prostredia pre agentúru TASS. Útočníci zatiaľ neboli identifikovaní.

Počet útočníkov sa zvýšil

11:48 Podľa agentúry TASS policajnú stanicu napadli štyria ozbrojenci. Traja sa odpálili, štvrtého zlikvidovali policajti.  

11:27 Po incidente polícia pristúpila k realizácii špeciálnej operácie s kódovým názvom Pevnosť. Stavropoľský kraj sa nachádza na juhu Ruska v tesnom susedstve kaukazských republík, kde sporadicky dochádza k ozbrojeným zrážkam medzi políciou a islamistickými radikálmi.

11:26 Agentúra TASS s odvolaním sa na policajné zdroje napísala, že o život prišli dvaja z celkovo štyroch atentátnikov.

11:25 Očití svedkovia hovorili o streľbe zo samopalov, ktorú bolo počuť po výbuchoch - tých bolo údajne päť. 

Útočníci chceli obsadiť policajnú budovu, nepodarilo sa im to

11:24 Podľa policajných zdrojov útočníci zrejme chceli obsadiť okresné oddelenie polície. Keď sa im to nepodarilo, aktivovali výbušniny, ktoré mali pri sebe. Výbuchy sa odohrali zhruba päť alebo šesť metrov od policajnej budovy.   

11:23 Bez obetí a zranených z radov policajtov a civilného obyvateľstva sa dnes zaobišiel útok komanda samovražedných atentátnikov, ktorého terčom bola policajná stanica v meste Novoseľskoje v Stavropoľskom kraji na juhu Ruska. Informovala o tom agentúra Interfax.

11:20 Guvernér Stavropolu Vladimir Vladimirov dal po útokoch pokyn, aby sa na území sprísnila kontrola. 

Skoršie útoky

11:15 Toto nie je prvý útok na policajtov na juhu Ruska počas uplynulého týždňa. Dňa 29. marca narušili ozbrojenci policajný konvoj v Dagestane. Jeden policajt bol zabitý a dvaja zranení. Zodpovednosť za útok potvrdila skupina napojená na teroristov z Daeš. Útok sa opakoval aj na druhý deň, na kontrolnom stanovišti bola odpájená výbušnina. Jedného policajta zranila, druhého zabila. 

11:13 Prvotné informácie, že útočníci boli traja a spáchali samovražedný atentát, sa nepotvrdili.   

11:10 "Dnes sme eliminovali dvoch bojovníkov, ktorí sa snažili zaútočiť na policajné oddelenie Novoselitsk v okrese Stavropol. Jedného z nich policajti zabili na kontrolnom stanovišti pri pokuse o prienik, druhého pri samovražednom bombovom útoku," uviedla polícia pre RIA Novosti. 

 

11:03 Dvoch radikálov, ktorí sa dnes pokúsili o útok na policajnej stanici v ruskom regióne Stavropol v Severokaukazskom federálom okruhu, zabila polícia. Medzi civilistami a policajtmi nie sú žiadne obete, Pre agentúru TASS to uviedlo hlavné oddelenie ruského ministerstva vnútra. "Dvaja radikáli, ktorí sa pokúsili zaútočiť na novoselitskej policajnej stanici boli dnes zlikvidovaní. Medzi civilistami a políciou neboli žiadne obete," uviedol zdroj.

10:56 Medzi zranenými nie sú civilisti ani zamestnanci. 

10:53  Agentúra AFP informuje o dvoch výbuchoch mimo policajnej stanice. 

10:47 Polícia v Stavropole potvrdila útok na policajnú stanicu. "K útoku došlo na policajnom oddelení v Novoselitskom okrese, informácie sú objasnené."   

10:45 Podobná správa prišla aj z Interfax. Hovorí, že traja atentátnici boli jediní, ktorí prišli pri útoku o život. 

10:44 Podľa RIA Novosti útočníci boli pri výbuchu zabití. 

10:36 Polícia neposkytla žiadne podrobnosti o útoku, k dispozícii nebola bezprostredne ani žiadna správa. 

10:34 Ide o oblasť severého Kaukazu. Podľa Interfax doteraz nie je známy počet obetí.  

10:30 Ministerstvo vnútra potvrdilo informáciu o útoku v Stavropol.

VIDEO z miesta útoku

 
 

 

 

10: 27 Ako informuje RIA Novosti, odpálili sa traja atentátnici, v mieste zaznamenali päť výbuchov. 

 

Viac o téme: AtentátTeroristiútok Moskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu