Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Strelec spečatil svoj osud: FOTO Vraha piatich ľudí po včerajšej dráme našli mŕtveho

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

APPLING - Muža označovaného za aktéra piatkovej streľby v americkom štáte Georgia, pri ktorej zahynulo päť ľudí, našli mŕtveho v jeho dome, kde pravdepodobne spáchal samovraždu. Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa na úrad oblastného šerifa.

Päťdesiatročný Wayne Anthony Hawes, ktorý údajne siahol po zbrani v rámci riešenia rodinných sporov, si zjavne spôsobil smrtiace strelné poranenie po tom, ako na dvoch rôznych miestach zastrelil celkovo troch mužov a dve ženy. Dejiskom tejto drámy bola obec Appling ležiaca severozápadne od mesta Augusta pri hranici Georgie s Južnou Karolínou. 

Strelec spečatil svoj osud:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter.com)

Úrad šerifa potvrdil, že obete vo veku 31-85 rokov sa s Hawesom poznali a niektoré z nich boli príslušníkmi rodiny jeho manželky, ktorá sa s ním údajne chcela rozviesť. Piatková streľba v Georgii bola už druhým takýmto incidentom v USA v priebehu niekoľkých hodín. V okrese Pike na severe štátu Ohio predtým niekto zastrelil ôsmich členov jednej rodiny vrátane mladistvej osoby.

Páchateľa či páchateľov tamojších vrážd "na spôsob popravy" sa takisto nepodarilo zatiaľ dolapiť, informuje Reuters. Medzi obeťami, ktoré boli všetky zabité výstrelom do hlavy, je sedem dospelých a jedna mladistvá osoba. Podľa šerifa je viac než pravdepodobné, že páchateľ tohto činu je "ozbrojený a extrémne nebezpečný". Ohijský guvernér John Kasich označil na sociálnej sieti Twitter túto udalosť za "ťažko pochopiteľnú tragédiu".

Viac o téme: StreľbaSamovraždaOsem mŕtvych
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu