Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poľský Hannibal Lecter na úteku: Knihovník, ktorý obeť rozkrájal, môže byť aj na Slovensku

Kajetan Poznański je veľmi nebezpečný. Zobraziť galériu (3)
Kajetan Poznański je veľmi nebezpečný. (Zdroj: Twitter, )

VARŠAVA – Poliakov od minulého týždňa straší vidina brutálnej vraždy, ktorá sa odohrala vo Varšave. Na istého 30-ročného knihovníka je vydaný európsky zatykač za to, že učiteľke taliančiny sťal hlavu samurajským mečom. Najhoršie je, že muž utiekol do nemenovanej západoeurópskej krajiny.

Hovorkyňa príslušného varšavského súdu Ewa Leszczynská-Furtaková považuje hľadaného Kajetana Poznański za veľmi nebezpečnú osobu, aj keď doteraz nefiguroval ani v databáze zločincov, ani v evidencii psychiatrických prípadov.

Podľa poľských médií sa predpokladaný vrah netají obdivom k hrdinovi filmu Mlčanie jahniat, sériovému vrahovi Hannibalovi Lecterovi. Obeťou zločinu sa stala mladá učiteľka, ktorá doma vyučovala taliančinu. Práve tam ju sťali samurajským mečom. Zberateľom týchto zbraní je hľadaný muž.

Poľský Hannibal Lecter na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter, )

Dôvodne podozrivý prepravil mŕtve telo vozidlom taxislužby domov, kde ho neskôr podpálil. Práve tu narazili na telesné pozostatky ženy hasiči, pričom hlavu našli v ruksaku a trup v taške. Poľská spravodajská televízia TVN24 v uplynulý týždeň informovala o menšom požiari v byte vo Varšave, pri ktorom sa našlo telo mladej ženy, pravdepodobne obete hrdelného zločinu.

Viac o téme: TalianskoPoľskoKajetan PoznánskiKnihovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu