Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia nemecká automobilka s mastnou pokutou! Môžu za to problémy s bezpečnosťou

(Zdroj: Zoznam s.r.o.)

WASHINGTON - Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) v pondelok udelil spoločnosti BMW pokutu vo výške 10 mil. USD za problémy s bezpečnosťou. Pokuta je súčasťou sporu, ktorý dosahuje hodnotu 40 mil. USD.

Ide o ďalšiu zo série pokút, ktorú NHTSA uložil niektorej veľkej automobilke. V rámci urovnania sporu spoločnosť BMW priznala, že nespĺňala minimálne požadované štandardy ochrany pri haváriách. Automobilka tiež zlyhala v tom, že včas neupovedomila majiteľov vozidiel o zvolávaní do servisov a taktiež neposkytla NHTSA primerané informácie o zvolávaní.

V rámci urovnania sporu úrad končí vyšetrovanie toho, či automobilka zlyhala a nezvolala automobily Mini Cooper, ročníky 2014 a 2015, do servisu do piatich dní od odhalenia problémov s bezpečnosťou. Tie mali nastať vzhľadom na to, že autá nespĺňali bezpečnostné štandardy pri bočnom náraze.

Celý spor dosahuje hodnotu 40 mil. USD vzhľadom na to, že pozostáva z pokuty vo výške 10 mil. USD, ďalej z odloženej pokuty vo výške 20 mil. USD, ak firma nesplní príkazy a zo sumy minimálne 10 mil. USD, ktorá je potrebná na splnenie požiadaviek súvisiacich s prevádzkou vozidiel. 

Aktuálna pokuta je druhou, ktorú spoločnosť BMW dostala od roku 2012. Americký NHTSA vtedy udelil spoločnosti BMW pokutu vo výške 3 mil. USD za podobné problémy.

Viac o téme: USAWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu