Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma nekončí, polícia v pohotovosti: Ďalší dvaja teroristi z Paríža utekajú na aute!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia pátrajú po aute s dvoma osobami, ktoré sú podozrivé zo spoluúčasti na sérii piatkových atentátov v Paríži. S odvolaním sa na policajné zdroje to na svojej webovej stránke uviedol francúzsky magazín L'Express, čím naznačil, že druhá skupina útočníkov by mohla byť na úteku. S podobnými špekuláciami prišli aj iné francúzske médiá, ale oficiálne zdroje zatiaľ tieto správy nepotvrdili.

Podľa webu bolo po aute vyhlásené pátranie na celom území Francúzska. L'Express dodáva, že v policajnom obežníku sa súčasne pripúšťa, že auto by mohlo mať zahraničnú poznávaciu značku. Po čiernom aute, ktoré by mohlo súvisieť s útokmi v Paríži, pátrala dnes aj polícia v belgickom meste St. Jans Molenbeek, ktoré leží neďaleko Bruselu. Pri policajnej razii, ktorá sa tam dnes konala, zatkli päť podozrivých osôb.

Belgický minister spravodlivosti Koen Geens potvrdil, že zadržanie podozrivých a ich výsluchy sa uskutočnili v spojitosti s identifikovaním belgickej ŠPZ na aute odstavenom pred parížskym klubom Bataclan, ktorý bol terčom jedného z útokov. Minister Geens spresnil, že polícia pátra po aute, ktoré bolo z požičovne, ako aj po ľuďoch, ktorí si ho prenajali. V Molenbeeku žije početná komunita prisťahovalcov z Maroka a Turecka. 

Klub Bataclan bol jedným zo šiestich terčov piatkových takmer súbežných útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali vyše 120 obetí na životoch, z nich 80 zahynulo práve v klube, kde sa večer konal koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal. 

Viac o téme: útok Streľba v ParížiKlub Bataclan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu