Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Minúty hrôzy v parížskom zajatí: Najprv sme ho počuli, potom videli, opisuje člen kapely

Pred Francúzskou ambasádou v Berlíne
Pred Francúzskou ambasádou v Berlíne (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Krvavé udalosti piatkového večera zanechali stopu v mnohých ľuďoch, rodinách obetí, zasahujúcich záchranných služieb, ako aj rukojemníkov a tých, ktorí mali veľký kus šťastia. Takým je aj bubeník americkej rockovej kapely Eagles of Death Metal Julian Dorio, ktorí sa stal jedným z rukojemníkov v Bataclan Music Hall spolu s ďalšími stovkami ľudí.

Julian hrá v kapele len občas, jeho brat Michael médiám sprostredkoval svedectvo: „Videli sme muža s automatickou zbraňou. Viac sme to počuli, ako videli, kvôli svetlám na javisku.“ Okamžite sa všetci hodili na zem a plazili sa do bezpečia. Keď sa dostali do zákulisia, bežali k najbližšej policajnej stanici. Potom, čo ich vypočuli, poslali ich domov.

We are still currently trying to determine the safety and whereabouts of all our band and crew. Our thoughts are with all of the people involved in this tragic situation.

Posted by Eagles Of Death Metal on 13. november 2015

Neboli však úplne všetci, niektoré členovia tímu, osvetľovači a technici, sú nezvestní. „Naše myšlienky sú so všetkými, ktorí boli nejako zapojení do tejto tragickej udalosti. Členovia kapely sú v bezpečí. Nebudeme nič komentovať, nikto nechce hovoriť s tlačou. V blízkej budúcnosti vydáme vyhlásenie,“ povedal hovorca skupiny.

Už teraz je isté, že medzi zranenými je Austrálčanka, je vysoko pravdepodobné, že medzi obeťami budú aj Američania, nakoľko na koncerte bolo veľa fanúšikov kalifornskej skupiny. Ťažko si predstaviť, čím si prešli príbuzní. Michael (37) sa bratovi Julianovi (33) nevedel dovolať, nakoľko telefón so všetkými vecami ostal v hale.

Parisians, see you in a few!Eagles Of Death Metal #eodm #eaglesofdeathmetal #zipperdown

Posted by Matt Mcjunkins on 13. november 2015

„Nemal šancu povedať mi viac, bol to krátky rozhovor, musel rýchlo konať, chcel sa dozvedieť, či sú všetci v poriadku a zároveň chcel dať rodine a priateľom vedieť, že je v poriadku,“ vysvetlil Michael. Krátko pred vystúpením basista Matt McJunkins na sociálnu sieť postol fotografiu celej kapely s textom „O chvíľu sa vidíme, Paríž!“. Bolo to iné stretnutie, ako čakali. 

Viac o téme: TerorStreľbaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu