Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Banskobystričania si uctili obete v Paríži, spomínali aj na Kušnierika

Jeden z najzdieľanejších obrázkov na sociálnych sieťach, vytvorený Jean Jullien.
Jeden z najzdieľanejších obrázkov na sociálnych sieťach, vytvorený Jean Jullien. (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Pri Mariánskom stĺpe na Námestí SNP v Banskej Bystrici si dnes podvečer obyvatelia mesta pod Urpínom uctili obete teroristických útokov v Paríži.

Ako organizátori uviedli na sociálnej sieti, "prvé spontánne stretnutie bolo o spomienkach, nádeji, slobode, rovnosti a bratstve. Bolo o odvahe, nie o strachu". Účastníci spomienky zapálili sviečky aj za rodáka z Banskej Bystrice, novinára Juraja Kušnierika, ktorý náhle zomrel počas pracovnej cesty na Islande v piatok (13.11.).

Ako avizovali organizátori, ďalšie zhromaždenie, na ktorom vzdajú poctu obetiam terorizmu v Paríži, zvolávajú na nedeľu (15.11.) o 17.30 h znova pri Mariánskom stĺpe údajne už aj za účasti Alliance Française Banská Bystrica - medzinárodnej, dobrovoľníckej, nezávislej a apolitickej organizácie, ktorá spája priateľov Francúzska a frankofónnych krajín.

Na teroristické útoky v Paríži dnes reagoval aj primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Na Radnici nechal zriadiť kondolenčnú listinu. "Ak aj vy chcete vyjadriť svoj súcit, kondolenčná listina bude k dispozícii v priestoroch Radnice na Námestí SNP v pondelok (16.11.) už od rána," informoval na sociálnej sieti primátor. Séria útokov v Paríži otriasla podľa jeho slov každým, kto si ctí slobodu, mier a život. "V mysliach som s Parížanmi. Vyslovujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí," uviedol Nosko.

Viac o téme: FrancúzskoBanská BystricaParížIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu