Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadná smrť mladej Češky (†27) vo Fínsku: Po dvoch mesiacoch od zmiznutia ju našli v parku

Nela Zobraziť galériu (2)
Nela (Zdroj: Foto: Facebook)

OSTRAVA - Polícia vyšetruje záhadnú smrť mladej Češky vo Fínsku. Nela zmizla ešte začiatkom septembra. Zúfalý manžel ju dlhé týždne hľadal, jej telo našli až po dvoch mesiacoch v parku. Nikto netuší, čo sa mohlo stať.

Nela pochádzala z Ostravy, s manželom Sergeyom žila vo Fínsku. Polícia vylúčila v prípade jej smrti násilný trestný čin. Žena išla 8. septembra do práce. Svojmu zamestnávateľovi ale napísala sms-ku, že sa necíti dobre, že ju bolí hlava a oznámila mu, že si zoberie dva dni voľno.

Ako informuje blesk.cz, naposledy Nelu videli na druhý deň ráno, keď vystupovala z autobusu, neďaleko fínskeho parku Nuuksio. Nevrátila sa domov a rozpútalo sa pátranie. Dlhé týždne ju nikto nemohol nájsť, až 4. novembra objavil bezvládne telo športovec. Zarážajúce je, že celý park policajti so psami a dobrovoľníkmi prehľadali hneď na začiatku pátrania.

Záhadná smrť mladej Češky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Športovec ale telo našiel v neprístupnom teréne, kam turisti bežne nechodia, jedine horolezci. Prípadom smrti sa policajti zaoberajú, aj keď lekár vylúčil cudzie zavinenie.

Zúfalý manžel hľadal Nelu od prvého dňa, keď zmizla. Do parku chodili často na prechádzky. Deň pred Neliným zmiznutím s ňou hovorili aj rodičia. Podľa ich slov pôsobila pokojne, zhovárali sa o svadobných fotkách. Jej otec ale priznal, že mohla trpieť psychickou poruchou z prepracovania.

Polícia teda pracuje s dvomi príčinami smrti. Mohlo ísť o nehodu alebo samovraždu.

 

 

Viac o téme: TragédiaSmrťNelaČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu