Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Maďari vyčlenia ďalšie prostriedky na riešenie migrácie a výstavbu plota

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda doplní sumou 22,2 miliardy forintov (71,6 milióna eur) rozpočtový finančný rámec určený na výstavbu zábran na maďarsko-srbských hraniciach a na budovanie dočasných zariadení na umiestnenie migrantov. Oznámil to dnes v Budapešti hovorca vlády Zotlán Kovács.

Podľa agentúry MTI hovorca vo verejnoprávnej televízii povedal, že pôvodná suma určená na uvedené projekty bola 6,5 miliardy forintov (21 milióna eur). Financie vyčlenil kabinet z rozpočtovej rezervy. Kovács dodal, že kvôli migračnej vlne, ktorá sa zjavila v druhej polovici minulého roka, maďarská vláda minula na posilnenie stráženia štátnej hranice a na technické vybavenie polície už 31,4 miliardy forintov (101,3 milióna eur).

"Tlak na Maďarsko je obrovský aj z finančného hľadiska," zdôraznil hovorca vlády, podľa ktorého Európska únia poskytla ako pomoc Maďarsku iba zlomok výdavkov. V táboroch pre migrantov je v súčasnosti umiestnených 3500 migrantov. Do začiatku júna tohto roka ošetrili maďarskí lekári 5600 migrantov, situácia je čoraz vážnejšia aj z hľadiska zdravotníctva, upozornil Kovács.

Viac o téme: Utečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu