Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Taliban varoval, že zaútočí na elektrárenskú spoločnosť v Karáči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD – Pakistanský Taliban dnes varoval, že zaútočí na hlavnú elektrárenskú spoločnosť v krajine, ak neskoncuje s výpadkami elektriny na juhu Pakistanu. Vlna intenzívnych horúčav tam usmrtila za posledný týždeň 866 ľudí.

V dnes zverejnenom vyhlásení hovorca pakistanského hnutia Tahrík-i-Taliban, Mohammad Chorásání, takisto vyjadril žiaľ a sústrasť nad úmrtiami spôsobenými horúčavami v juhopakistanskom meste Karáči.

Časté výpadky elektriny uprostred rekordných horúčav už vyvolali v Karáči protesty verejnosti. Spoločnosť K-Electric vo vyhlásení pripísala vinu za situáciu technickým poruchám a prudko zvýšenému dopytu po elektrine.

Chorásáního skupina bojuje za zvrhnutie pakistanskej vlády a za zavedenie svojej vlastnej, prísnej podoby islamského práva. Teploty v južnom Pakistane začali vo štvrtok klesať, čo vyvolalo nádeje, že najhoršia vlna horúčav už pominula. Úrady však oznámili, že do nemocníc v najväčšom a najľudnatejšom pakistanskom meste Karáči stále privážajú pacientov s úpalom.

Šesť ľudí - ktorých v Karáči liečili na ochorenia súvisiace s horúčavami - v noci nadnes zomrelo. Počet úmrtí sa tak zvýšil na 866. Pre tlačovú agentúru AP to uviedol generálny riaditeľ Provinčného úradu pre riešenie následkov katastrof.

Viac o téme: PakistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu