Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krkavčí rodičia sa chceli zbaviť synčeka: Rodina zaplatila, aby ho pochovali zaživa!

Chlapčeka nechali pochovať zaživa vlastní rodičia Zobraziť galériu (2)
Chlapčeka nechali pochovať zaživa vlastní rodičia (Zdroj: YouTube)

PEKING - Čínska polícia zachránila na juhu provincie Kuang-si novorodenca, ktorého na "objednávku" rodičov pochovali zaživa. Informoval o tom dnes spravodajský server CNN s odvolaním sa na tamojšie štátne médiá.

Podľa čínskych médií chlapec zrejme strávil v pustatine až desať dní, ale podrobnosti celého prípadu zostávajú nejasné. Rodina ho údajne ponechala svojmu osudu, pretože sa narodil s rázštepom pery. Podľa CNN opúšťajú čínski rodičia každoročne tisícky detí práve pre takéto vrodené vývojové chyby.

Predstavitelia nemocnice v čínskom okrese Tchien-tung uviedli, že dieťa sa narodilo 20. apríla tohto roka a po liečbe vysokej horúčky ho o štyri dni neskôr prepustili z nemocnice.

"Bežní rodičia požiadajú nemocnicu o poskytnutie rodného listu a vybavenie zdravotného poistenia, no táto rodina nechcela rodný list a odišla hneď po zaplatení účtu," uviedol pre agentúru Sinchua zástupca šéfa miestneho pediatrického oddelenia.

Agentúra tiež informovala, že 24. apríla si rodina dieťaťa - vrátane jeho starých matiek - údajne najala za v prepočte takmer 255 eur muža, ktorý sa mal novorodenca zbaviť.

V ten istý deň mal tento muž nechať chlapčeka v kartónovej škatuli osamoteného v pustatine. O dva dni neskôr, keď si myslel, že je dieťa mŕtve, ho údajne pochoval v plytkom neoznačenom hrobe. 

Chlapčeka nechali pochovať zaživa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Server CNN nemohol overiť detaily zverejnené v čínskych médiách vzhľadom na to, že tamojšia polícia a činitelia odmietli poskytnúť zahraničným médiám viac informácií o prípade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu