Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lavrov daroval Kerrymu tričko, zemiaky a paradajky

John Kerry a Sergej Lavrov
John Kerry a Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Tričko symbolizujúce víťazstvo v druhej svetovej vojne a dva košíky so zemiakmi a paradajkami venoval dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov svojmu americkému rezortnému partnerovi Johnovi Kerrymu počas rokovaní v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. Informovalo o tom ruské ministerstvo zahraničných vecí.

 Kerry zas "odovzdal ruskej strane zoznam citácií z ruských médií, ktoré podľa jeho názoru neodrážajú skutočný potenciál širokých rusko-amerických vzťahov, ktoré podľa neho potrebujú zlepšenie," citovala agentúra TASS z vyhlásenia ruského ministerstva. Očakáva sa, že témou rozhovorov oboch šéfov diplomacií bude medzinárodná situácia a problémy vo vzťahoch Ruska a USA, uviedol pre agentúru TASS Lavrovov námestník Sergej Riabkov.

Dodal, že bude dostatok času na to, aby ministri "systematicky a do hĺbky, bod za bodom, prešli zložitú agendu", a to vrátane problematických okruhov.  Samotný Kerry pred rokovaním vyslovil nádej, že jeho schôdzka s Lavrovom bude plodná. Okrem svojho rezortného kolegu sa dnes Kerry v Soči stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Okruh tém, ktorým sa budú venovať, bude široký, uviedol dnes Putinov hovorca Dmitrij Peskov. Súčasne poznamenal, že o sankciách uvalených na Rusko v dôsledku jeho zasahovania do vývoja na Ukrajine a o ich zrušení nebude reč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu