Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najšťastnejší manželia tohto roka: FOTO páru, ktorý prežil teroristický útok v Tunise!

Na tuniské múzeum zaútočili teroristi, krajina v panike
Na tuniské múzeum zaútočili teroristi, krajina v panike (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel García-Margallo dnes informoval, že dvaja Španieli, ktorí prežili stredajší teroristický útok na tuniské múzeum, sa skrývali celú noc v jeho budove.

Minister podľa agentúry AP uviedol, že partneri Juan Carlos Sánchez a Cristina Rubiová, ktorá je vo štvrtom mesiaci tehotenstva, sa vynorili dnes po svitaní a sú v poriadku.

 

García-Margallo povedal vo Valencii novinárom, že po dvojici partnerov, ktorí neboli po stredajšom útoku zaznamenaní ani medzi 23 mŕtvymi, ani medzi nájdenými živými ľuďmi, pátrali španielski konzulárni pracovníci a policajti celú noc.

Manželia oslavovali 50-te výročie svadby, zahynuli

Šéf diplomacie oznámil, že španielski manželia, ktorých militanti pri útoku v tuniskom múzeu zabili, oslavovali 50. výročie sobáša a bola to ich prvá cesta mimo Španielska. Do metropoly Tunis už odleteli ich dve deti spolu s poradcom pre obete teroristického útoku, aby vyzdvihli telá rodičov a dopravili ich do vlasti.

Pred múzeom Bárdú (Le musée national du Bardo) v tuniskej metropole spustili v stredu paľbu strelci oblečení vo vojenských uniformách, ktorí potom vtrhli do jeho budovy. Tam v násilí pokračovali - celkovo zabili 20 zahraničných turistov a troch Tunisanov.

Medzi zastrelenými cudzincami boli okrem iných národností aj Španieli, Poliaci, Japonci, Kolumbijčania či Britka, rekapituluje agentúra Reuters. Agentúra AP uviedla trochu odlišný údaj - podľa nej prišlo pri dráme o život 18 zahraničných turistov a päť Tunisanov vrátane dvoch útočníkov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu