Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Masový vrah z Uherského Brodu: Zdeňek (†62) bol despota, manželka si podrezala žily!

Radová zástavba v Uherskom Brode, kde žil aj vrah Zdeněk s manželkou Zobraziť galériu (2)
Radová zástavba v Uherskom Brode, kde žil aj vrah Zdeněk s manželkou (Zdroj: SITA)

UHERSKÝ BROD - Zdeněk (†62) vošiel do českých dejín ako najmasovejší vrah. O mužovi prehovoril jeho približne 50-ročný príbuzný, ktorý chce ostať v anonymite. Pozostalým sa plánuje za strašný skutok v mene rodiny ospravedlniť. Masový vrah pochádzal z bohatej rodiny a žil v blahobyte.

Zdeněk, ktorý v utorok v reštaurácii Družba v Uherskom Brode surovo popravil strelou do hlavy sedem mužov, jednu ženu a nakoniec zbraň otočil proti sebe, mal od detstva skvelé zázemie. Žil v dome v radovej zástavbe, jeho domácnosť bola vybavená najmodernejším zariadením a vlastnil majetok v hodnote niekoľko miliónov českých korún. 

O vrahovi prehovoril jeho príbuzný. "Potreboval som sa z toho vyrozprávať," povedal pre český denník Blesk. Ako uviedol, nič nenasvedčovalo tomu, že by raz mohol Zdeněk vraždiť. "Pochádzal z Vlčnova, z veriacej a veľmi majetnej rodiny. Jeho otec drel v Zbrojovke, mamička na poli v JRD," hovorí. Mužova rodina nikdy nepatrila k chudobným, vlastnila veľa pozemkov a domov. "Keby chcel alebo potreboval do týždňa desať miliónov, mal by ich," objasnil príbuzný.

Despota, ktorý miloval peniaze

Zdeněk bol údajne mamonárom, kvôli peniazom nechcel s manželkou Jarmilou ďalšie dieťa, aby nemusel deliť majetok. Mali jedného syna. V dome bolo vždy upratané, mali moderné, nadštandardné vybavenie. Vnútri ale bolo podľa príbuzného cítiť ťažobu a depresie.

Vrah bol podľa slov príbuzného veľmi inteligentný a macher vo svojom odbore, zároveň ale pripustil, že bol lenivec a evidentne aj despota. "Zhruba tri roky po revolúcii Zdeněk zblbol a začal manželku psychicky týrať. Zašlo to až tak ďaleko, že si žena v roku 1993 podrezala žily. Našťastie prežila," spomína príbuzný pre český denník. Z muža sa podľa jeho slov po tomto incidente stal ešte oveľa väčší čudák. Prestal chodiť z domu a prepadával paranoidným predstavám, že sú všetci proti nemu. To malo byť dôvodom toho, prečo nadával na susedov, okrikoval ich a pľul po nich. Zdeňkov príbuzný je jeho konaním otrasený, za rodinu sa plánuje pozostalým ospravedlniť.

Príbuzný si je istý, že Zdeněk svoj desivý čin plánoval. Družba totiž pre neho predstavovala celý Uherský Brod. "Je jediné šťastie, že nevystrieľal materskú škôlku, ktorá je po ceste," zamyslel sa príbuzný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu