Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mužovi (33), ktorý doma nezákonne choval jastraba, hrozí mastná pokuta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Tri roky väzenia a pokuta až 1,5 milióna Kč hrozí 33-ročnému mužovi z Havlíčkovho Brodu v českom kraji Vysočina, ktorý bez akéhokoľvek povolenia - ako to zistili policajti a pracovníci Českej inšpekcie životného prostredia - choval chráneného a ohrozeného jastraba veľkého, známeho aj pod menami jastrab lesný alebo jastrab obyčajný.

O prípade informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície Moniku Pátkovú. Podľa jej slov je muž podozrivý, že v súkromnom chovateľskom zariadení v mieste bydliska neoprávnene choval samičku jastraba veľkého, ktorý patrí medzi živočíšne druhy priamo ohrozené vyhynutím.

Pôvod dravca muž nedokázal zdokumentovať, povedal riaditeľ pobočky Českej inšpekcie životného prostredia v Havlíčkovom Brode Vitězslava Nováka. Jastraba, ktorý bol v dobrom zdravotnom stave, inšpektori odviezli do špecializovaného centra v Hlubokej na juhu ČR. Bez príslušného povolenia sa na území Európskej únie nesmú voľne chovať ohrozené druhy zvierat. Pod prednostnú ochranu spadajú všetci európski dravci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu